Un nou scandal a izbucnit în primăria comunei Podenii Noi, între primarul Mihai Alionte și o funcționară publică. Avocata femeii a contactat redacția ziarului Incomod și spune că angajata primăriei a fost plimbată între Podenii Noi și primăria Lapoș, unde ar fi fost detașată, iar când a vrut să meargă la serviciu i-a fost ascunsă condica de prezență. În replică, primarul din Podenii Noi spune că a vrut să o ajute și să o detașeze pe femeie la Lapoș, cum și-a dorit, dar că acest lucru nu s-a mai putut, iar femeia nu a mai venit la serviciu timp de 53 de zile. Femeia a fost convocată la comisia de disciplină joi, 24 octombrie, iar după ședință i s-a făcut rău și a fost dusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Avocata femeii susține că aceasta lucrează în primăria Podenii Noi din anul 2003 și că nu a avut niciodată abateri disciplinare, dar că nu a vrut să facă rău unor persoane la cererea primarului și de atunci a început conflictul. Femeia susține că Mihai Alionte i-a făcut o dispoziție fictivă de detașare la primăria Lapoș, care nu a ajuns însă la unitatea administrativă, prin urmare primarul din Lapoș i-ar fi spus femeii că nu o poate primi la serviciu.

Femeia mai spune că după acest incident ar fi vrut să se întoarcă la serviciu la primăria Podenii Noi, însă nici acolo nu a fost primită și nici nu îi era pusă la dispoziție condica de prezență dimineață, astfel că a adunat 53 de absențe nemotivate și a fost convocată la comisia de disciplină a primăriei.

Comisia s-a reunit joi, 24 octombrie, iar în urma discuțiilor care, susține avocata, ar fi fost destul de aprinse, femeii i s-a făcut rău și a fost dusă cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În replică, primarul din Podenii Noi Mihai Alionte spune că lucrurile stau altfel.

“Este o colegă de-a mea care are 53 de zile de absență nemotivată. La un anumit număr de absențe, comisia de disciplină a convocat-o. La cererea ei a vrut să se ducă la Lapoș, după ce primarul de acolo a făcut o adresă către mine că-i trebuie un om pentru funcția de secretar. Eu am încercat să o ajut, dar nu s-a putut, că până la urmă n-a vrut-o primarul de acolo. Asta a fost acum vreo trei luni. Acum este angajata instituției, dar ea n-a mai venit la muncă. După povestea cu Lapoș a mai venit vreo lună, apoi a adunat 53 de absențe nemotivate la mine. Ce se întâmplă cu un om care nu vine 53 de zile la muncă?! Sunt mai mulți angajați aici în instituție, dacă venea la muncă o vedea cimeva dintre ei, mai nou spune că nu mai e la muncă, e pe teren, unde pe teren?! Trebuia să aibă niște documente că a fost pe teren.”, a declarat primarul Mihai Alionte pentru ziarul Incomod.

Vezi mai jos documentele puse la dispoziție de avocata funcționarei publice:

2 COMENTARII

 1. Ce se intampla domnilor acolo? Nu se sesizează nimeni? Acest ,,nimeni ,,face legea în Primaria Podenii Noi. El îi bagă în spital pe toți care nu vor să încalce legea!

 2. Wooow, s-a descoperit abuzul impotriva unei salariate de la Podeni, ce sa ne facem. Wow, wow,wooow…
  Bai frate, coconesa asta se vede din poza articolului ca asa statea si la primarie…
  Mai lasati omul asta sa faca administratie si nu-l mai duceti tot timpul pe la procuratura, obsedatilor!
  Oameni buni, vina primarului e ca vrea sa faca ceva din comuna aia…
  S-a gasit puturosii sa-l reclame…
  Ai hooopaa, bree!!!
  Va trecut vremea!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here