fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Scandal la Școala de Poliție. Candidat punctat pentru un răspuns greșit și angajat profesor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un polițist respins la examenul pentru ocuparea unui post de profesor la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina a cerut în instanță reevaluarea lucrărilor și anularea concursului. În acțiunea sa, polițistul susține că una dintre întrebările testului grilă a avut toate răspunsurile greșite. Cu toate acestea, contracandidatul său, care a și câștigat postul, a fost punctat.

Examenul în discuție, din data de 20 februarie 2021, viza un post de inspector de poliție în cadrul catedrei de  Educaţie fizica si autoapărare din cadrul Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina. Pentru acest post au concurat trei polițiști care au obținut la testul grilă următoarele note: 9,25 candidatul care cere anularea examenului, 9,40 – candidatul declarat admis și 7,90 un al treilea candidat.

- Reclamă -

Departajarea dintre contestatar şi polițistul declara admis s-a făcut pe baza răspunsului la întrebarea nr. 18 a testului, ”în sensul că răspunsul său a fost considerat greşit, iar răspunsul contracandidatului a fost considerat ca fiind corect”, se arată în cererea de anulare a examenului depusă în instanță.

Polițistul a susţinut că, la momentul comunicării rezultatului la testul grilă a considerat că vina îi aparţine în totalitate şi verificând răspunsurile sale cu baremul de răspuns a constatat că nu exisă eroare de corectare, astfel că nu avea motiv pentru a formula o eventuală contestaţie.

Ulterior însă a aflat că în realitate toate răspunsurile menţionate în testul grila la întrebarea nr. 18 erau greşite, astfel că baremul de corectare care stabilea că unul dintre răspunsuri este corect, a fost evident greşit, iar rezultatul la acest test a fost viciat.

- Reclamă -

Problema a fost că polițistul declarat admis și care este acum profesor la catedra de Educație Fizică și autoapărare a fost punctat la întrebarea nr. 18, deși niciunul dintre răspunsuri nu era corect, aspect recunoscut chiar de către Școala de Poliție. Departajarea dintre cei doi candidați cu note foarte apropiate s-a făcut exact în pe baza răspunsului la întrebarea nr. 18 a testului, ”în sensul că răspunsul său a fost considerat greşit, iar răspunsul contracandidatului a fost considerat ca fiind corect”, arată polițistul nemulțumit, potrivit ziare.com.

Acțiunea sa în instanța de contencios administrativ nu a avut success. Atât Tirbunalul Prahova cât și Curtea de Apel au respins cererea de anulare a examenului având în vedere că polițistul nemulțumit nu a făcut contestație în termenul prevăzut de lege, adică în 24 de ore de la primirea rezultatelor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img