Miercuri dimineață, la sala de ședințe a Primăriei Ploiești, a avut loc întâlnirea dintre consilierii locali și reprezentanții TCE. Angajații societății de transport în comun sunt nemulțumiți după ce  au primit bonus doar 5 bonuri cu o valoare de 10 lei fiecare, considerând asta că ar fi „bătaie de joc”.

Mai mult, protestatarii au amenințat că vor opri transportul public în municipiul Ploiești, dacă revendicările lor nu vor fi luate în considerare.

Scandalul a fost început de consilierul PNL Gheorghe Sârbu care a început să vorbească peste ceilalți nelăsând pe nimeni să-și exprime punctul de vedere. Ședința are un dublu scop, consilierii încercând să vadă ce lucrări sunt blocate în Ploiești din cauza votului negativ dat de consilierii PNL la ședința de Consiliu Local de marți.

Primarul Cristian Ganea a anunțat că angajații de la SC Hale și Piețe SA, amenință și ei că vor ieși în stradă deoarece consilierii nu au votat bugetul societății. În replică, Gheorghe Sârbu a spus că PNL-ul este de acord să se facă joi o ședință extraordinară pentru a vota bugetul, dar fără Hale și Piețe, acesta spunând că liberalii nu vor vota bugetul societății până ce Emanuel Ilie, directorul Hale și Piețe nu va fi îndepărtat din funcție.

În legătură cu TCE sunt informații că există probleme la linia de tramvai, dar nu este nimic sigur. Cristian Ganea le-a explicat sindicaliștilor de la TCE că la ultima discuție avută, primăria a căzut de acord să plătească datoria societății către ANAF, dar TCE să nu mai vină cu alte pretenții în afară de salarii și cheltuielile obișnuite. Sindicaliștii nu au mai recunoscut că s-a discutat așa ceva, scandalul luând amploare, toți vorbind deodată încercând să arate cine este de vină pentru datoria către ANAF. La ora actuală, datoria Primăriei Ploiești către TCE este de 1.110.000 de lei.

Ion Mișcă, liderul de sindicat de la TCE a spus că sindicaliștii sunt nemulțumiți pentru că TCE vrea o casă de avocatură pentru recalcularea prejudiciului constatat de Curtea de Conturi.

Într-un final, Cristian Ganea a plecat de la ședință deoarece nimeni nu asculta pe nimeni,  toți vorbind fără să-și aștepte rândul. Consilierul local George Botez le-a promis sindicaliștilor că astăzi se plătesc salariile, încă cinci bonuri de masă de câte 10 lei, iar în două săptămâni maxim Primăria Ploiești va plăti și datoria către TCE. Cât despre problemele tehnice la calea de rulare a tramvaiului, se va face o expertiză tehnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here