fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Scandal la TCE: liderii de sindicat se tem că vor avea loc concedieri

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Scandal la Transport Călători Express S.A., operatorul public de transport în comun din Ploiești, între liderii de sindicat pe de-o parte, și directorul societății pe de altă parte. Liderii sindicatului reprezentativ al TCE, Ion Mișcă și Ovidiu Sonu, au contactat reporterii ziarului Incomod și au declarat că se tem că parte din oameni vor fi dați afară din cauza programului redus de funcționare.

Aceștia spun că de mai bine de o săptămână au discuții în contradictoriu cu directorul TCE, Alexandri Nicolae, acesta din urmă fiind cel care nu dorește ca societatea să își reia programul de funcționare la capacitate maximă.

- Reclamă -

În contextul stării de urgență, programul transportului public a fost redus semnificativ, sindicaliștii spunând că la ora actuală se circulă la 40% din programul anterior stării de urgență. Aceștia acuză că după data de 15 ani, când starea de urgență va fi oprită, mai toate orașele din țară vor relua programul normal de transport public, în timp ce în Ploiești conducerea societății ar avea în plan un alt program.

Ion Mișcă și Ovidiu Sonu spun că li s-a transmis că după data de 15 ani transportul public va funcționa după programul de vacanță, redus cu 20% din capacitate. Practic, programul de vacanță se aplică vara, când copiii nu merg la școală și sunt necesare mai puține autobuze pe traseu. Sindicaliștii spun, însă, că deși școlile sunt închise, nu există nicio garanție că elevii nu vor ieși din case și nu vor aglomera transportul public. În plus, aceștia spun că mijloacele de transport în comun deja sunt supra-aglomerate și că este necesară suplimentarea curselor.

Ce-i drept, programul de vară redus cu 20% presupune mai multe curse decât cele de la ora actuală, din timpul stării de urgență, dar sindicaliștii spun că tot nu ar fi suficiente.

- Reclamă -

Ovidiu Sonu a exemplificat numărul curselor, pentru o imagine mai în detaliu asupra situației. Acesta a explicat că traseul 102, în condiții normale, face 122 de curse zilnic, 105 în programul de vacanță, iar după data de 15 mai ar face 98.

Sindicaliștii susțin că măsura este menită să asigure o economie financiară, dar se tem că șoferii care nu vor mai fi chemați la muncă vor fi dați afară. Întrebați dacă li s-a vorbit despre concedieri, sindicaliștii au spus că nu, dar că sunt de părere că li s-a ascuns această informație pentru a nu porni un adevărat scandal în cadrul TCE, dar că dacă oamenii nu mai au obiectul muncii nu-și dau seama cum ar putea fi în continuare plătiți.

Reporterii ziarului Incomod au încercat să obțină un punct de vedere și de la directorul TCE, Alexandri Nicolae, dar acesta nu a răspuns la telefon. În măsura în care ne va contacta, vom reveni cu punctul acestuia de vedere referitor la acuzațiile sindicaliștilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut