fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Scandal monstru la Ploiești pe tema construirii a două grădinițe. Aspecte din culisele proiectelor

Citește Și

- Reclamă -

Noi tensiuni în administraţia publică ploieșteană pe tema construirii a două grădinițe în Ploiești pe străzile Aleea Strunga și Bulevardul Petrolului ! Asta după ce proiectele HCL care vizează cele două unități școlare au fost respinse în mai multe rânduri de Consiliul Local Ploiești pentru că fie nu aveau toate vizele de legalitate, fie aleșii locali au considerat că sumele necesare construirii lor depășesc cu mult posibilitățile de finanțare ale executivului ploieștean.
Chiar și așa, primarul Adrian Dobre a convocat luni o nouă ședință a Consiliului Local Ploiești, de data aceasta extraordinară, în speranța că de această dată proiectele vor primi votul aleșilor locali.

Să îi mai dăm o șansă!

- Reclamă -

Astfel, pe ordinea de zi au fost cinci proiecte, respectiv patru care vizau construirea celor două grădinițe pe străzile Aleea Strunga și Bulevardul Petrolului, iar ultimul se referea strict la modificarea listei de investiții din creditul Exim Bank.
Totuși, acestea nu au mai fost puse în discuție din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenți numai aleșii PNL, PMP și doi consilieri de la PSD.

Nu mă las

Faptul că nici de această dată proiectele pe care primarul Adrian Dobre le vrea cu orice preț implementate a atras mânia acestuia, edilul criticând dur lipsa prezenței în sală a consilierilor PSD și ALDE. În intervenția sa, edilul a vorbit doar despre grădinița care se vrea a se construi pe strada Strunga, uitând și de proiectul privind grădinița de pe Bulevardul Petrolului.

- Reclamă -

”După aproximativ patru ani de zile de bătaie de joc în consiliul local, a unei majorități PSD-ALDE, constatăm în continuare că această bătaie de joc merge mai departe. Am adus astăzi două proiecte de hotărâre care erau extreme de importante pentru municipiul Ploiești, unul pe fonduri europene, e vorba despre o grădiniță, și vreau să întreb și eu dacă avem sau nu avem nevoie de grădinițe pentru a ne focusa viitoarea strategie de dezvoltare pe altceva în municipiul Ploiești, (….), iar al doilea subiect era împrumutul de la Exim Bank, unde trebuia să facem un transfer de bani de la nişte proiecte ca să nu avem probleme! Nicio problemă! Vorbim de o grădiniţă care nu înțeleg ce se întâmplă cu ea. Ați aprobat lunile trecute un subiect similar, pentru grădinița de pe Poștei, în aceleași condiții, la fel, realizată cu modificările care au avut loc succesiv până când, în urma clarificărilor solicitate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și au fost puse la punct. Despre același lucru vorbim și aici, o grădiniță nouă, pe un teren viran, într-un loc în care avem nevoie de grădinițe. Avem familii tinere care ne solicit grădinițe în acea zonă.Acolo avem o problemă cu școala care a devenit neîncăpătoare datorită familiilor tinere care stau în zona respectivă(…). Ba mai mult decât atât, constatăm cu toții că prețul căminului de bătrâni, care nu este o clădire cu tot atât de multe dotări precum este această grădiniță, ne costă 770 euro/mp versus 720 euro/mp, grădiniță cu toate dotările necesare ”, a susținut primarul Adrian Dobre.

Și totuși….

Totuși, ce a uitat edilul să precizeze este faptul că proiectele controversate aveau aviz negativ de la Direcţia Economică şi nu avea nici viza de legalitate a Secretarului General al Municipiului Ploieşti!

720 euro/mp aproximativ sau 1400 euro/ mp?!

- Reclamă -

Ba mai mult, potrivit surselor din rândul administraţiei publice locale, valoarea de construire ar fi undeva în jurul sumei de 1400 euro/mp, proiectantul motivând că a respectat normele europene în vigoare.

În plus, din valoarea totală a investiției, municipalitatea ar trebui să suporte 70%, ci nu 2% cât figura atunci când proiectul a fost aprobat iniţial.

Misterul Intergroup Engineering

Un alt aspect controversat care a ieșit la iveală în urma dezbaterilor pe tema celor două grădinițe a fost faptul că s-a aflat modul în care Intergroup Engineering încasează bani pe  serviciile prestate privind asigurarea de consultanță pentru atragerea de fonduri europene. Concret, aleșii locali au rămas șocați când au aflat faptul că executivul ploieștean a prelungit contractul cu societatea respectivă printr-un act adițional care nu a fost supus dezbaterii în Consiliul Local Ploiești. Ba mai mult, în actul adițional ar exista o clauză care prevede că Intergroup primește un procent de aproximativ 10% din valoarea proiectelor pe fonduri europene indiferent dacă acestea au fost implentate sau nu. Asta nu ar fi o problemă dacă banii nu ar fi fost plătiți din bugetul local!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut