Noi tensiuni în cadrul societății Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești! Zeci de angajați ai SGU au protestat miercuri după-amiază în fața sediului instituției.

Oamenii au reproșat conducerii societății faptul că nu au fost acordate până în prezent bonurile de masă și că s-a încercat condiționarea acestora de semnarea contractului colectiv de muncă într-o formă care nu este acceptată de sindicat.

De altfel, miercuri trebuia să aibă loc o întâlnire pentru discutarea respectivului contract. Conducerea SGU a anulat-o când membrii de sindicat s-au strâns în curte.
Printre acuzațiile lansate de salariații SGU, cea mai gravă este aceea că ar fi fost amenințați cu concedierea dacă nu renunță la statutul de membru de sindicat.

”Situația a rămas ca-n gară, cum rămâne de șase luni de zile. Astăzi s-a vrut să fie forțate lucrurile. S-a condiționat oferirea tichetelor de masă de semnarea contractului colectiv de muncă, spunându-se că nu vrea sindicatul. S-a văzut astăzi care este adevărul”, a precizat Ionuț Ionescu, liderul de sindicat de la SGU Ploiești.

Declarația integrală a liderului de sindicat o puteți urmări în materialul video de mai jos

sursa video:Republikanews.ro

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here