fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Scandal pe renovarea unui sediu de Poliție din Prahova : ”Nu cred că este legal să dai 125.000 de euro pentru ceva ce nu îți aparține” / VIDEO

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Sediul Postului de Poliție din comuna Brazi este în plin proces de renovare. Reparațiile capitale sunt suportate financiar de către Primăria Brazi, deși clădirea aparține IJP Prahova. De aici și tensiunile din cadrul Consiliului Local.

Proiectul de investiție, care se ridică la aproximativ 125.000 de euro, a fost propus de primarul comunei, Leonaș Radu, care s-a oferit să renoveze clădirea în care funcționează secția de Poliție. Trei consilieri locali au decis să nu voteze proiectul, argumentând că nu poate fi folosit bugetul localității pentru obiective care nu sunt în proprietatea primăriei. Iuliu Andrei Dan este unul dintre consilierii care s-au opus proiectului. Spune că este ilegal ca să fie alocați bani pentru renovarea unei clădiri care nu aparține Primăriei Brazi. Mai mult, spune că suma alocată este enormă pentru o clădire care are suprafața unei garsoniere ceva mai spațioase.

- Reclamă -

Video: Iuliu Andrei Dan – consilier local Prahova în Acțiune Brazi

Pentru refacerea sediului de Poliție, bugetul de 125.000 de euro a fost alocat prin încredințare directă unei firme din Brazi. O firmă, susține consilierul Iuliu Andrei Dan, abonată la contracte pe bani publici, majoritatea fără licitație, chiar dacă în unele cazuri sumele au ajuns și la un milion de euro. Acest subiect îl vom dezvolta însă într-un alt articol.

- Reclamă -

Reporterul Ziarului Incomod a vizitat sediul Poliției din Brazi.

Chiar dacă luni, 13 martie, se lucra de zor la gardul instituției, în clădire a fost înlocuit parchetul, iar ferestrele și ușile interioare au fost deja montate. Ușile albe din sediu au fost alt motiv de dispută.

Surse din cadrul IJP spun că la finalul săptămânii trecute, șeful inspectoratului, Cristi Manea, a verificat stadiul lucrării. Deși totul se face pe banii altcuiva, investiția fiind un ”cadou” pentru Poliția Prahoveană, Manea a avut ceva nemulțumiri. Spre exemplu, nu i-au plăcut ușile, spun martorii la discuție. Nu le vrea albe, ”ca la spital”, ci le vrea maro, că ”dă mai bine”. Vom vedea dacă primarul Leonaș Radu se va conforma și va schimba și ușile, că buget e destul.

- Reclamă -

Deși am solicitat un punct de vedere de la primarul comunei, cu privire la această investiție, acesta a refuzat să discute cu reporterul Ziarului Incomod, susținând că dorește să-i facem solicitarea în scris.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut