O discuţie purtată de un consilier liberal cu o angajată a Primăriei Ploieşti dă naştere unui nou scandal în administraţia locală, miza fiind legată tocmai de unul dintre cele mai importante proiecte ale ultimilor ani, spitalul municipal de urgenţă.

La o primă vedere, lucrurile arată ca un complot al consilierilor de la PNL şi PSD, la proiectul iniţiat de primarul Andrei Volosevici privind modalitatea de realizare a viitorului spital. Protagonişti sunt consiliera liberală Simona Uţă, o apropiată a senatorului Roberta Anastase, consilierul social-democrat George Botez, intrat recent în dizgraţia propriului partid, şi o angajată de la Direcţia Informatică din Primărie, cea care se ocupă de afişarea proiectelor şi amendamentelor pe ecran, în timpul şedinţelor Consiliului Local Ploieşti. În pregătirea şedinţei în care urma să fie dezbătut studiul realizat de Banca Mondială pe tema spitalului, consiliera PNL a trimis către angajata de la Informatic un document word, intitulat „proiect revizuit”, care conţinea o serie de modificări substanţiale propuse la proiectul de hotărâre de Consiliu iniţiat de primar. Amendamentele respective au fost asumate de social-democratul George Botez, cel care a participat la şedinţă de la distanţă, prin intermediul aplicaţiei online, şi care a fost, atât la dezbaterea respectivă, cât şi cu alte ocazii, unul dintre cei mai vocali contestatari ai primarului PNL al Ploieştiului.

PSD i-a solicitat demisia lui George Botez. Ce îi reproșează social-democrații consilierului local ploieștean

După primirea documentului, angajata Primăriei îi răspunde consilierei PNL că amendamentele propuse sunt atât de consistente încât ajungem, practic, să vorbim despre o cu totul altă hotărâre şi îi spune că va fi nevoie să informeze departamentul din Primărie care se ocupă de relaţia cu Consiliul Local, iar consiliera îi răspunde că această variantă este exclusă. Conversaţia naşte mai multe întrebări. În primul rând, cum a ajuns un politician din opoziţie să propună amendamente cu ajutorul consilierilor din coaliţia care se presupune că asigură conducerea administraţiei ploieştene? În al doilea rând, de ce documentul nu trebuia să ajungă la Relaţia cu Consiliul Local? Cumva se temea cineva că de acolo ar fi putut ajunge şi la cunoştina primarului? Trebuia să rămână o surpriză? De aici, ştiind relaţia tensionată dintre Volosevici şi propriul partid, recunoscută public de acesta, se pot naşte foarte multe speculaţii despre un complot al consilierilor liberali sau o încercare de a-l critica public pe primar şi de a „măcelări” proiectul de hotărâre iniţiat de acesta, până în punctul în care a ajuns să aibă cu totul alt sens.

Contactată pentru un punct de vedere, consiliera PNL Simona Uţă a declarat pentru Ziarul Incomod că nu i se pare nimic incriminator în respectiva discuţie şi că nu a făcut altceva decât să ajute un coleg consilier, care la momentul respectiv se afla în concendiu şi nu ştia dacă avea să aibă semnal în momentul şedinţei. Ea a mai explicat şi că nu era sigur dacă George Botez urma să propună amendamentele respective, acest lucru fiind condiţionat de nişte lămuriri pe care intenţiona să le solicite în timpul dezbaterilor, explicând că aceasta a fost motivul pentru care a cerut ca documentul să nu ajungă şi la alţi angajaţi ai Primăriei.

„Doar am ajutat un coleg consilier care era în concendiu. Am trimis eu acel document pentru că domnul Botez nu ştia dacă în timpul şedinţei o să aibă semnal şi o să poată citi amendamentele. De altfel, în momentul şedinţei el şi spune că se află într-o parcare. În ziua respectivă, înainte de dezbaterile din Consiliului Local am mai avut o şedinţă a Comitetului de Coordonare de la Apa Nova, la care domnul Botez a participat online şi nu s-a auzit aproape nimic din intervenţia sa. În ceea ce priveşte colaborarea cu angajata Primăriei, aceasta este conform Codului administrativ, nu am încălcat nicio prevedere. N-am făcut altceva decât să trimit mai departe o propunere a unui coleg”, a declarat consiliera PNL.

„Nu se ştia dacă domnul Botez avea să susţină acele amendamente, el a vrut mai întâi să pună nişte întrebări în timpul dezbaterilor din Consiliu. El a întrebat dacă acel document are valoare de studiu de prefezabilitate şi dacă informaţiile din el pot fi dezbătute public, iar abia apoi, după ce a primit răspunsurile, a propus amendamentele”, a mai precizat Simona Uţă, explicând, practic, de ce a cerut ca documentul respectiv să nu fie văzut de ceilalţi angajaţi din Primărie înainte de şedinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here