Scandalul dezinfectanților diluați care ține vie atenția publicului la nivel național de mai bine de două săptămâni tinde să se extindă și în Prahova. După ce Serviciul Român de Informații a comunicat oficial că a trimis sesizări către mai multe consilii județene din țară în care avertiza în legătură cu neconformitatea substanțelor dezinfectante produse de societatea Hexi Pharma, au apărut reacții și în Prahova.

Mircea Cosma, președintele în funcție al Consiliului Județean Prahova a precizat în cursul zilei de marți că nu a auzit despre această firmă până la momentul apariției acestui scandal de presă. Ba mai mult, Cosma a explicat că nu își aduce aminte să fi primit de la Serviciul Român de Informații vreo sesizare, vreo notificare în legătură cu dezinfectanții incriminați acum.

Pe de altă parte, vicepreședintele CJ Prahova, Bogdan Toader, cel care a condus județul în perioada în care Mircea Cosma a fost suspendat din funcție, a anunțat tot în cursul zilei de ieri că astfel de sesizări venite de la SRI au sosit și pe adresa Consiliului Județean Prahova și că reprezentanții administrației publice județene au alertat și conducerea Spitalului Județean Ploiești, care ar fi promis că ia măsuri în acest sens.

În replică, Marius Nicolescu, directorul Spitalului Județean Ploiești a declarat că a solicitat verificarea corespondenței pe care instituția pe care o conduce a avut-o în cursul anului 2015 cu Direcția de Sănătate Publică Prahova , dar și cu Consilul Județean și nu a găsit niciun document sau vreo sesizare legată de dezinfectanții Hexi Pharma.

“Am cerut să se verifice corespondența și pe cea cu DSP (Direcția de Sănătate Publică n.r) și pe cea cu Consiliul Județean Prahova și, în afara acelor rapoarte permanente, nu am găsit nimic legat de vreo avertizare cu privire la produsele HexiPharma. Avem două dosare de corespondență, unul cu DSP și altul pentru CJ. În dosarele de anul trecut nu am găsit niciun document care să conțină vreo atenționare de acest fel. Cel puțin nu pe anul 2015”, a declarat Nicolescu.

Pe de altă parte, managerul SJU Ploiești a precizat că au început deja demersurile în vederea recuperării prejudiciului produs de achiziționarea unor substanțe neconforme care nu mai pot fi utilizate de spital. Nicolescu a explicat că deocamdată spitalul încearcă să recupereze banii de la producătorul dezinfectanților pe cale amiabilă și că există deschidere din partea Hexi Pharma de a rezolva litigiul fără a se mai ajunge în instanță. Nicolescu a precizat de asemenea că prejudicul cauzat SJU Ploiești nu este unul foarte mare, ci de ordinul zecilor de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here