fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Scandalul măștilor. CJ Prahova a anulat licitația de 40 de milioane de lei

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a decis anularea licitației de 40 de milioane de lei prin care CJ dorea să achiziționeze măști și dezinfectanți.

Un avertizor de integritate anunța cu trei luni înainte cine va câștiga licitația de aproape 10 milioane de euro lansată de Consiliul Județean Prahova pentru măști și dezinfectanți pentru școlile din județ, din bani europeni, după ce pandemia a fost declarată încheiată.

- Reclamă -

La trei săptămâni după o dezvăluire G4Media.ro despre existența unor suspiciuni de direcționare, către un grup de firme, a unei licitații de 40 de milioane de lei organizată de Consiliul Județean Prahova, autoritatea contractantă a anulat procedura.

Într-o adresă din 29 mai 2023, consultată de reporterul G4Media.ro, Consiliul Județean (CJ) Prahova a transmis Sistemului de Achiziții Publice (SICAP) faptul că a decis anularea unei licitații pe care o demarase în noiembrie 2022, pentru achiziția de măști și dezinfectați care să fie distribuite școlilor din județ cu scopul de a limita riscurile de infecție cu virusul Covid 19.

- Reclamă -

Motivele invocate în adresă se referă la faptul că, în perioada actuală, ”nu mai este justificată dotarea unităților de învățământ cu materiale de protecție sanitară (…) și pe cale de consecință nici cheltuirea fondurilor alocate prin acest proiect”.

În document, sunt enumerate mai multe adrese prin care CJ Prahova a solicitat puncte de vedere referitoare la oportunitatea achiziției de la Ministerul Sănătății, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

CITEȘTE mai mult pe G4Media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...