Foto cu caracter ilustrativ

Vremea se va încâlzi în zilele următoare în toată țara, iar în locul gerului vom avea ninsori și lapoviță, au anunțat meteorologii. Miercuri după-amiază, 26 ianuarie, este posibil să apară ninsorile și în jurul Capitalei.

“Pe parcursul zilei, cerul se va menține acoperit de nori în mare parte din țară și pe alocuri va ninge, în special în zonele nordice și centrale, vorbim de Maramureș, Transllvania, Moldova, chiar si în Muntenia, inclusiv în apropierea Bucureștiului este posibil ca după- amiaza să apară fulguială”, a declarat la Realitatea Plus Gabriela Dăncilă, director ANM.

În zilele următoare, veștile sunt ceva mai bune, pentru că temperaturile vor continua să crească, sub efectul valului de aer ceva mai cald care pătrunde pe teritoriul țării.

“Temperaturile se vor menține în jurul pragului de îngheț și de aceea vorbim de precipitații în special sub formă solidă. Pe de altă parte, este foarte probabil ca această vreme geroasă să nu mai persiste în următoarele zile. Un transport de aer mai cald se va face resimțit în a 2-a jumătate a săptămânii, joi temperaturile la amiază vor fi pozitive în mare parte din țară, pe alocuri chiar peste media multianuală, de până la 7-8 grade, doar în Maramureș și Transilvania se menține pragul e îngheț”, a declarat specialistul ANM.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here