Un ajutor de șef de post din Timiș a fost la un pas să obțină o adevărată avere, de câteva sute de mii de euro, amăgind un consătean că-l poate ajuta să intre în posesia unor terenuri valoroase, dacă va ceda o parte din ele unor parlamentari și dacă va cotiza la o anumită judecătoare din București.

Afacerea pusă la cale de agentul Aurelian Gird s-a petrecut în vara anului 2020. Polițistul aflase că un cunoscut are necazuri cu pământurile în posesia cărora nu reușea să intre pe cale legală.

Miza era uriașă, terenurile, situate pe raza județului Timiș, aveau o suprafață de 12,29 ha, într-o zonă unde un metru pătrat de pământ de vindea cu 110 euro. Familia respectivului reușise să recupereze doar puțin peste un hectar din teren, și întâmpina dificultăți în recuperarea restului de avere.

Agentul Gird i-a promis consăteanului că îl poate ajuta să intre în posesia terenurilor cu condiția să cotizeze cu 13.000 de euro, bani care ar fi trebuit să ajungă la un anume magistrat din București, o judecătoare, care, în schimbul acestei sume de bani ar fi dat o soluție favorabilă în dosar, potrivit ziare.com.

Cum judecătoarea nu lucra de una singură, pe fir au fost introduși și doi parlamentari, oamenii care ar fi pus vorba bună la instanță. Și, cum intervențiile costă, cetățeanul ar fi trebuit să cedeze două hectare din terenurile pe care urma să le primească pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Cele două hectare ar fi urmat să fie împărțite frățește de cei doi politicieni cu trecere la instanță. Omul a fost încântat de afacere și a bătut palma, considerând că mai bine primește 10 hectare din pământ decât nimic.

Ulterior, ajutorul de șef de post a plusat și a cerut și pentru el 2000 de metri pătrați să-și facă și el un viitor, terenul valorând peste 120.000 de euro.

Și această solicitare a fost acceptată așa că s-a trecut la treabă.

Polițistul a început să îndruge verzi și uscate, folosind pentru a capta atenția partenerului său de afaceri, tot felul de termeni juridici, astfel încât omul chiar a crezut că la București deja începuse procesul său la finalul căruia urma să devină un om avut.

Nouă luni de zile cetățeanul a așteptat să fie citat în instanță

Timp de nouă luni de zile a fost convins că totul este pe cale să se rezolve. Știa și că la un moment dat urma să vină în Timiș niște persoane care să preia cele două hectare de terenuri în numele parlamentarilor. Încrezător, bărbatul a mers la bancă, a scos 13.000 de euro, echivalentul în lei, și i-a dat polițistului pentru a aranja treburile la București.

Scenariul gândit de polițist a avut însă o mică hibă. Consăteanul său nu era deloc expert în probleme juridice, dar știa măcar atât că orice dosar în instanță are un număr. Cum nu a reușit să-l afle, a intrat la bănuieli, așa că a mers la DGA unde a reclamat totul.

Cu ”tehnică” pe el, bărbatul a continuat să meargă în sediul poliției să discute ultimele detalii cu agentul de poliție, iar dialogul purtat a fost suficient de relevant pentru anchetatori pentru a deschide dosar penal pentru trafic de influență.

Agentul Gird, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat preventiv și ulterior trimis în judecată pentru trafic de influență, dosarul său judecându-se pe fond la Tribunalul Timiș.

Și-a recunoscut faptele, iar instanța a decis să-l condamne la închisoare cu suspendare (2 ani și 6 luni) și muncă în folosul comunității la primăria din comună Giroc.

În motivare, instanța a apreciat că polițistul nu reprezintă un mare pericol public.

”Inculpatul prezintă risc mic de a comite infracţiuni şi şanse reale de reintegrare în societate, fiind oportun în acest sens ca inculpatul să fie menţinut în mediul în care trăieşte, mai cu seamă că fiul său este minor şi are nevoie de susţinere emoţională şi materială din partea tatălui. Raportat şi la gradul de pericol social al faptei inculpatului, se propune aplicare unei pedepse neprivative de libertate”, se arată în motivare.

Decizia Tribunalului Timiș nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here