O informație apărute pe surse, în spațiul public, în cursul zilei de miercuri, a pornit un schimb de replici cu iz de acuzații între fostul procuror al DNA Ploiești, Mircea Negulescu, și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Știrea inițială anunța că ar exista o declarație dată de Negulescu, ca martor protejat, fiind vorba despre vreo 50 de pagini în care acesta ar fi descris detaliile intervențiilor pe care Laura Codruța Kovesi le-a făcut în dosarele instrumentate de el. Negulescu a negat, însă, aceste informații.

”Referitor la știrea conform căreia aș fi martor sub acoperire într-un dosar deschis împotriva d-nei Kovesi, menționez că această știre este falsă în totalitate, rolul acesteia fiind de a dezinforma și de a alimenta un curent de opinie negativ la adresa reprezentanților actuali și foști DNA. Această știre induce în eroare în mod intenționat, încercând să creeze aparențe de tipul celor speculate deja și să creeze ipoteze de cercetare penală absolut imaginare, lipsite de orice bază reală și autentică realității la care face referire. Accentuez faptul că nu cunosc și nu dețin informații compromițătoare la adresa vreunei persoane din conducerea DNA”, a spus fostul procuror DNA, pentru stiripesurse.ro.

Ulterior, chiar ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat existența denunțului.

”Dacă nu cu mult timp în urmă procurorul șef al DNA mergea la CSM să-i apere onoarea procurorului Negulescu, acum, procurorul Negulescu a fost exclus din magistratură, este urmărit penal pentru represiune nedreaptă și face chiar plângeri împotriva procurorului șef al DNA. Au început procurorii să-și arate, ei însiși, problemele din Sistem.”, a recunoscut Toader, citat de sursa amintită.

Negulescu și-a menținut, însă, poziția. Într-o declarație dată la Realitatea TV, acesta a continuat să nege informația și l-a acuzat pe ministrul Tudorel Toader că a intrat în “jocul manipulării”:

„Nu înțeleg de ce domnul ministru al Justiției a intrat în jocul manipulării și vorbește despre un eventual denunț pe care eu l-aș fi făcut împotriva dnei Kovesi. Nu dețin date compromițătoare referitoare la doamna procuror șef. (…) Nu înțeleg de ce dl ministru intră în acest joc, se lasă manipulat de persoane care au calitatea de inculpat în diferite cauze. Nu cred că e normal să se întâmple așa ceva.”

În intervenția de miercuri seară, Negulescu s-a referit și la anunțul făcut de Tudorel Toader, privindu-l pe procurorul care îi anchetează pe fostul procuror al DNA Ploiești și pe fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești din cadrul DNA, Lucian Onea.

“Am citit declarația d-lui ministru. Înainte a apărut o știre potrivit căreia o doamnă deputat a făcut o interpelare că se fac presiuni asupra procurorului de caz, cu referire la mine și Onea, după care ministrul Justiției a solicitat protecție la CSM pentru magistratul respectiv, ca pe seară să apară știrea că eu am făcut denunțuri de zeci de pagini cu identitate protejată. Dacă e așa, înseamnă că dl ministru a săvârșit o infracțiune că mi-a dezvăluit identitatea”, a mai spus Negulescu, care a adăugat că ținta nu este el, ci Kovesi și alte persoane din sistem care încearcă să se lupte cu corupția, scrie stiripesurse.ro.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here