Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni dimineață, 30 mai, că se renunță la mediile semestriale și la obligativitatea tezelor, iar profesorii vor avea mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului. Măsurile fac parte dintr-un pachet de schimbări mai mari pe care ministrul vrea să le facă în sistemul de educație din România.

„Astăzi, 30 mai, începând cu ora 08:00 au fost administrate 15 mii de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasa a 3, a 5-a și a 6-a. Au fost completate de către copii și 10 mii de chestionare de satisfacție. Două treimi, 3/4 din primii elevi au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai declarat ministrul Educației.

De asemenea, acesta a anunțat un program de 1 miliard de euro pentru reducerea abandonului școlar:

„Programul va avea o finanțare de 1 miliard de euro pentru 5 ani, va fi coordonat de Ministerul Educației și Agriculturii. În total, aceste surse de finanțare vor trebui să genereze 1 miliard de euro astfel încât să avem o extindere semnificativ[ a programului de sprijin pentru reducerea abandonului școlar pentru un număr cât mai mare de elevi. Critieriile vor fi stabilite de Ministerul Educației. Prima rundă din acest program național a realizat deja selecția de peste 1000 de școli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here