fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Școala de Poliție de la Câmpina rămâne fără elevi. 1002 candidați concurează pe 1340 de locuri, o premieră în istoria Ministerului de Interne

Citește Și

- Reclamă -

1002 candidați au rămas în examenul pentru admiterea în Școala de Poliție de la Câmpina după probele sportive. Aceștia candidează pe 1300 de locuri. Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ aflată în subordinea MAI când nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs.

Probele sportive eliminatorii au fost organizate în cursul acestei săptămâni, iar dintre candidații înscriși, sub 2000, doar 1002 au promovat.

- Reclamă -

Urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală, iar numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs. Din experiența anilor anteriori, din numărul celor care intră la proba scrisă, o treime nu reușește să obțină media 5 necesară admiterii. Și proba medicală este decisivă, pentru că în ultimii ani candidații au avut probleme din cauza tatuajelor și a piercing-urilor, interzise în poliție.

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 27 mai 2023, iar în examen intră doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanțelor fizice.

La proba scrisă, candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Astfel, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, din bibliografia obligatorie fac parte Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului etc.

- Reclamă -

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză).

Bibliografia completă poate fi consultată aici www.scoalapolitie.ro

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză).

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Percheziții în Prahova: fraudă la Start-Up Nation

Polițiștii efectuează percheziții în Prahova și Dâmbovița într-un dosar de fraudă cu fonduri Start-Up Nation.Potrivit unui comunicat al Poliției...