fbpx
luni, mai 29, 2023

Școală de șoferi din Ploiești, acuzată că dădea adeverințe pentru cursanți care în realitate nu făceau orele de pregătire

Citește Și

- Advertisement -

O școală de șoferi din Ploiești este acuzată de evaziune fiscală, dar și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, societatea nu a declarat mai multe venituri încasate din activitate încă din 2019 până în prezent.

În plus, reprezentanții școlii de șoferi ar fi emis adeverințe necesare pentru examenul auto care atestau că mai multe persoane au făcut școala de șoferi, deși în realitatea aceștia nu au efectuat orele de pregătire.

- Advertisement -

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției Prahova:

„La data de 15 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat o activitate pentru prevenirea și combaterea fraudelor specifice în domeniul școlilor de conducători auto, pe raza județului Prahova.

În acest context au fost verificați 3 astfel de agenți economici, fiind constate cu această ocazie 2 infracțiuni, una de evaziune fiscală și una de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

- Advertisement -

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la o școală de conducători auto din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat faptul că în intervalul 2019 și până în prezent, operatorul economic ar fi prestat servicii de pregătire teoretică și practică a cursanților, fără a înregistra în evidența contabilă veniturile astfel realizate, sustrăgându-se în acest fel de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului.

De asemenea aceștia ar fi emis către cursanți adeverințe care atestau efectuarea cursrilor de pregătire teoretică și practică, minime, obligatorii, în vederea programării pentru examenului pentru obținerea permisului de conducere, deși acestea nu erau prestate în realitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta