O școală de șoferi din Ploiești este acuzată de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, reprezentanții societății au pregătit viitori șoferi pentru care nu încheiau contracte de școlarizare și nu înregistrau veniturile, faptele fiind săvârșite din anul 2017 până în prezent.

Faptele au ieșit la iveală în urma unui control al Poliției Economice Prahova:

“Avand in vedere atribuțiile specifice, pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul școlilor de conducători auto, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, în data de 20 aprilie și respectiv 28 aprilie a.c., au efectuat verificari la agenții economici care desfășoară activități de pregătire teoretică și practică a cursanților.

Astfel, în cadrul activităților au fost verificați 2 de operatori economici și a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală.

În cazul unuia dintre agenții economici verificați, au fost constatate nereguli privind prestarea de servicii în cadrul școlii de conducători auto de către angajați având contractul individual de muncă suspendat, fapt pentru care a fost transmisă o solicitare Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în vederea continuării verificărilor și dispunerii măsurilor legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate la una dintre societățile comerciale din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat că în perioada 2017 și până în prezent operatorul economic a prestat servicii de pregătire practică a cursanților fără a încheia contracte de școlarizare și fără a înregistra în totalitate în evidența contabilă veniturile astfel realizate, sustragându-se de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului.

În cauză, a fost  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală conform Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, urmând afi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova  în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților din cadrul I.S.C.T.R. Prahova.”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here