Consilierii PSD, ALDE și PMP au votat, în ultima ședință de consiliu local, majorarea dramatică a tarifelor pentru locurile de parcare cu plată.

Așa cum Ziarul Incomod anunța încă de la jumătatea lunii septembrie, tarifele pentru parcare au fost majorate în Ploiești, în funcție de dispunerea față de centru.

Consiliul Local a votat, la ultima ședință, proiectul propus de SGU Ploiești, prin care tariful pentru zona centrală a fost majorat la 5 lei pe oră.

În Zona B, șoferii vor plăti 4 lei pe oră, iar în zona C, la periferie, 1,5 lei pe oră.

O simplă socoteală arată că proiectul votat de majoritatea din Consiliul Local reprezintă o adevărată lovitură pentru ploieșteni și nu numai.

Pentru cineva care muncește în Centru, de exemplu, costul parcării este de 40 de lei pentru cele minimum 8 ore lucrătoare.

Dacă înmulțim cu 22 de zile, ajungem la frumoasa sumă de 880 lei/lună. Înmulțim cu 12 luni și se fac 10.560 de lei pe an, pe care, teoretic, un șofer trebuie să scoată din buzunar doar ca să ajungă cu mașina la muncă și să o lase în Centru.

Cei care au votat vor spune, poate, că ar trebuii să lăsăm mașinile acasă sau la marginea orașului și să venim la serviciu cu mijloacele de transport în comun.

I-am întreba dacă ei așa ar face, dacă nu ar avea acces la parcarea gratuită de la Palatul Administrativ sau de la noul sediu al Primariei Ploiești.

Și dacă, după serviciu, sunt dispuși să dea fuga la autobuzele care stau să se rupă, la tramvaiele care se târăsc pe șine precum căruțele alea cu roți din lemn, să ajungă înapoi la mașină, să-și ia după aia copiii de la școală, apoi să meargă la cumpărături și a doua zi să o ia de la capăt!

Ziarul Incomod solicită Consiliului Local să abroge această hotărâre. 5 lei parcarea în Centru și 4 lei în zonele adiacente sunt tarife mult prea mari pentru buzunarele ploieștenilor de rând și ale celor vin zilnic în oraș.

Băgând mâna atât de adânc în buzunarele oamenilor, s-ar putea să dați peste o mare surpriză!

Să nu rămâneți cu parcarea goală și la alegeri!

 

1 COMENTARIU

  1. Cind cineva isi introduce mina in buzunarul dumneavoastra nu ii dati un cot , zdravan , in barba ?
    Renuntati sa folositi parcarile ; o saptamina . Doua ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here