Consiliul Local Ploiești a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre privind accesul pe terenurile de sport ale școlilor din Ploiești, în afara orelor de curs. Accesul va fi permis însă doar în anumite condiții.

Una dintre discuțiiile mai vechi pe tema lipsei zonelor dedicate copiilor și tineriilor dornici de mișcare a fost concretizată astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Astfel, a fost aprobat proiectul de hotărâre care prevede accesul pe terenurile de sport ale școlilor din Ploiești, în afara orelor de curs.

Accesul se face în condiții clar stabilite.

Cea mai importantă condiție este aceea că DOAR elevii și studenții care învață în Ploiești, la școlile de stat, pot intra pe terenurile școlilor din oraș, oricare ar fi ele, numai dacă prezintă carnetul de elev sau student cu viză.

Este obligatoriu ca acestea să fie prezentate agentului de pază al școlii.

Totodată, copiii cu vârsta sub 10 ani trebuie să aibă un însoțitor major (părinți, bunici, frați majori, alte rude) care să răspundă de siguranța minorului.

Accesul se poate face în cadrul programului stabilit de consiliile de administrație ale școlilor.

Mai jos, puteți citi în detaliu regulamentul de intrare pe terenurile de sport:

Proiectul a fost inițiat de consilierii USR, dar discuțiile au luat o ușoară tentă politică.

Consilierul local PSD George Botez a făcut o interpelare în care a precizat că social-democrații au votat și în mandatul trecut un astfel de proiect, care însă nu a fost respectat și că, până la implementarea acestuia, inițiativa rămâne o declarație politică. Potrivit lui George Botez, proiectul s-a împiedicat din cauză că unele școli nu aveau pază.

În orice caz, până la urmă, toți consilierii de la toate grupurile politice din CL și primarul Andrei Volosevici s-au alăturat inițiatorilor, iar proiectul a fost votat în unanimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here