Unitățile de învățământ din Ploiești vor fi dezinfectate de două ori pe săptămână. Decizia a fost luată miercuri, 13 octombrie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă remis de primăria Ploiești pe această temă:

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a aprobat, astăzi, efectuarea, de două ori pe săptămână, a operațiunilor de dezinfecție în unitățile de învățământ din orașul nostru, în care se desfășoară activitate didactică cu prezență fizică.

Decizia respectivă se aplică începând de astăzi și până în data de 22.12.2021. Operațiunile de dezinfecție se vor efectua la solicitarea unităților de învățământ, ori de câte ori este nevoie, în sălile de clasă, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, precum și la reluarea cursurilor cu prezență fizică, acolo unde acestea s-au desfășurat în sistem on-line.

Regia Autonomă de Servicii Publice și Direcția Tehnic, Investiții, prin Serviciul Dezvoltare, Administrare Unități de Învățământ și Sănătate, vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Totodată, menționăm că, Primăria Municipiului Ploiești va distribui, unităților de învățământ din oraș, 10.000 de doze de gel dezinfectant pentru mâni, cu acțiune virucidă și bactericidă, destinate utilizării de către copii și cadrele didactice, ca măsură profilactică împotriva răspândirii COVID-19.

Dezinfectantul pentru mâni a fost donat administrației publice ploieștene de către un agent economic local. Municipalitatea ploieșteană mulțumește sponsorului pentru această donație utilă, în contextul epidemiologic actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here