Un cititor al ziarului Incomod dezvăluie practici de nepotism incalificabile din cadrul Ministerului de Interne, în special cele din Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi.

Scrisoarea deschisă este adresată ministrului de Interne, Petre Tobă, și inspectorului general al Poliției Române, chestor Bogdan Despescu. Iată mesajul trimis:

„SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI MINISTRU DE INTERNE – TOBĂ PETRE DOMNULUI INSPECTOR GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE- Chestor BOGDAN DESPESCU Mulți dintre angajații din MAI , odată cu numirea dumneavoastră în această înaltă funcție au sperat printre altele că ,,nepotismul” v-a dispărea și funcțiile de conducere se vor ocupa numai prin concursuri nearanjate şi de cadre competente care au în spate ani de experienţă în teren nu vechime în birouri. Odată cu ieşirea la pensie a unor cadre de poliţie cu funcţii de conducerea a început ,,vînătoarea de fotolii”. Luna trecută la comanda SECŢIEI REGIONALE DE POLIŢIE TRANSPORTURI CRAIOVA a fost numit un ofiter din cadrul DIRECŢIEI DE POLIŢIE TRANSPORTURI, dar la interventia lucrătorilor a fost schimbat cu un ofiţer din cadrul SRPT Craiova, pînă la organizarea concursului, cum era normal să se întâmple. DE CÎND A VENIT LA COMANDA DIRECŢIEI DE POLIŢIE TRANSPORTURI domnul chestor MOTOC a schimbat toți șefii SRPT-urilor( mai putin cel de la SRPT MGL) după bunul plac și nu după competențe ,iar asupra unora a făcut presiuni de au ieșit la pensie și cu 7-8 ani mai repede . Acum a venit rîndul SECŢIEI REGIONALE DE POLIŢIE TRANSPORTURI Iaşi. Dacă la Craiova a fost numit un ofiţer din cadrul Poliţiei Transporturi, care cunoaşte cu ce se mănâncă această specialitate a Poliţiei Române,la SRPT Iaşi , funcţia de şef de secţie este vînată de aproximativ 3 luni (cand încă nu era liberă )de un ofiţer din afara sistemului Poliţiei Transporturi, un anume comisar sef Sandu Cristian, ofiţer ce are la bază meseria de jandarm, de unde a venit şi s-a instalat în funcţia de adjunct şef secţie la Secţia nr. 2 Poliţie –Poliţia Mun. Iaşi(a picat concursul organizat pentru funcţia de şef sectie )care pînă mai ieri era cercetat prealabil – dar cine are unchi secretar de stat …… scapă de cercetare, ca să poată fi împuternicit de domnul MOTOC. Nici nu ,,s-a răcit” scaunul fostului șef de secțe că dl. Sandu a venit la secție înainte să fie prezentat colectivului a aruncat din birou tot mobilierul , parchetul , ce concurs ,ce competențe,gata eu sunt șef aici că așa vreau. Oare cum se v-a desfășura actul managerial la SRPT Iași cînd dl. Motoc a împuternicit pe funcția de șef secție și cea de adjunct șef doi polițiști care nu au lucrat niciodată la Poliția Transporturi și nu cunosc problematica de linie………. Domnule ministru de interne,domnule inspector general , vă rugăm faceţi ceea ce trebuie şi să înceteze odată pentru totdeaua acest nepotism în Poliţia Română, să înceteze această practică de numire în funcţiile de conducere , aceste scaune trebuie ocupate de către ofiţeri de poliţie bine pregătiţi, specialişti ,cu experientă . Șefii trebuie numiți pe principiul competenței nu al relațiilor.”

4 COMENTARII

  1. D-lor agenți de poliție, vă rog să învațați mai întâi limba română și apoi trimiteți scrisori ministrului de interne!

  2. Nu trebuie loviti agentii. Scrisoarea deschisa? este scrisa de ofiterii ajunsi in sistem fara academie si care au aspiratii spre marire. “Nica” nu stiu sa faca dar au pretentii.

  3. Platitorul de taxe si impozite este un ofiter- sef lezat , prea este rautacios la adresa agentilor de politie
    Am cunoscut agenti f bine pregatiri pe cand unii ofiteri cam lasa de dorit, toti vor sa fie SEFI

  4. Platitorul de taxe si impozite este un ofiter – sef lezat in amorul propriu,prea e suparat pe agentii de politie.
    Domnule ofiter am cunoscut agenti cu mult peste unii ofiteri ce viseaza numai sa fie mari sefi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here