Prin votul majorității PSD – ALDE și al PMP, Consiliul Local Ploiești a adoptat proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului pentru parcările cu plată din zona centrală a Ploieștiului cu 150%. Astfel, potrivit hotărârii amintite, tariful crește de la 2 lei/oră, cât este în prezent, la 5 lei/oră.
În zona centrală ora de parcare va costa 5 lei (zona A). Consilierii au votat și pentru un tarif de 4 lei pe oră, în zona B, adică tot zone frecventate, în apropierea zonei A. Gara de Sud de exemplu, conform surselor Ziarului Incomod, va fi tot zona B.
În zona C, la periferia orașului, tariful va fi 1,5 lei/oră.
Un calcul simplu ne arată că un ploieștean care lucrează 8 ore pe zi în zona A va plăti 40 lei pe zi, adică 880 lei pe lună cu 22 zile lucrătoare, și peste 10.000 lei pe an.

 

Considerăm că majorarea dramatică de tarif nu este doar nejustificată, ci reprezintă un atentat la buzunarul cetățenilor, lipsă de respect pentru contribuabilii ploieșteni din partea celor aleși să le reprezinte interesele și, nu în ultimul rând, o tentativă grosolană de acoperire a deficiențelor grave de management cu care se confruntă și s-a confruntat, de-a lungul timpului, SGU Ploiești, societate controlată de Consiliul Local Ploiești și care administrează parcările cu plată din oraș.

Suntem de părere că redresarea financiară a societății se poate face, mai degrabă, printr-o gestionare profesionistă și corectă a resurselor uname și materiale ale acesteia, printr-un plan de management echilibrat, care să corespundă realității.

Pierderile enorme ale SGU Ploiești nu pot fi trecute, sub nicio formă, de Consiliul Local Ploiești – prin votul consilierilor PSD, ALDE și PMP -, în sarcina beneficiarilor serviciilor oferite, printr-o majorare sălbatică de tarif.

Vinovați nu sunt cei plătesc tariful de parcare, ci exact cei care s-au perindat, în ultima vreme, la conducerea societății. Oameni numiți în posturi cheie, uneori sărind procedura legală, fără a avea nici pregătirea necesară, nici disponibilitatea să facă lucrurile să meargă.

În plus, nu există nicio investiție, nicio îmbunătățire a ofertei care să justifice majorarea de tarif cu 150 la sută.

Ziarul Incomod consideră că majorarea brutală a tarifului nu reprezintă o soluție viabilă și nici una corectă pentru acoperirea găurilor negre din buget, tocmai pe spatele cetățenilor de bună credință, care parchează regulamentar în locurile special amenajate și plătesc pentru întreaga perioadă în care mașina este staționată pe spațiul respectiv. Și asta, în condițiile în care majoritatea spațiilor de parcare sunt mizere, pline de gropi, accesul este dificil, parcometrele sunt defecte și așa mai departe.

Date fiind cele prezentate, Ziarul Incomod solicită Consiliului Local Ploiești abrogarea hotărării de modificare a tarifelor pentru parcarea pe locurile cu plată aflate în administrarea SGU Ploiești.

Ziarul Incomod a trimis scrisoarea deschisă către președinții organizațiilor din Ploiești ale partidelor reprezentate în Consiliul Local, către președintele CJ Prahova și către primarul și viceprimarii Ploieștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here