După ce Curtea Constituțională a României a decis că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi revocată din funcție, oamenii se pregătesc să iasă în stradă. Se anunță patru zile de proteste în municipiu, unde formațiunea Rezist – Ploiești îndeamnă oamenii ca începând de joi, 31 mai, până duminică, 3 iunie, să iasă în stradă împotriva corupției.

Pe Facebook a fost postat un eveniment în acest sens, care îndeamnă oamenii să protesteze pașnic, în fiecare seară până duminică, în intervalul orar 18.00-20.00.

“În 2018, anul centenarului, PSD-ALDE ne oferă reinstaurarea dictaturii! Suntem înapoi în 1947, anul în care democrația din România a fost înlocuită cu dictatura comunistă.
Am uitat oare, deja, ororile dictaturii? Îi oprim acum sau țara va intra într-o nouă epocă întunecată!

Vă invităm să protestăm pașnic, în centrul Ploieștiului, zi de zi, până duminică, între orele 18:00 și 20:00.

Mai jos, mesajul celor de la Corupția Ucide:

“Ieșim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni!

CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Decizia CCR nu are ca implicatie doar revocarea procurorului sef DNA. ci modifica profund spiritul Constituției, schimbând România într-o republică strict parlamentară din republica semiprezidentiala.. Și o face fără să ne întrebe prin referendum dacă suntem de acord.

CCR trebuie să înțeleagă că nu poate abuza de poziția de arbitru constituțional fără să arunce România într-un conflict real între puterile statului, mult mai dăunător decât cel pe care-l inventează pentru a da satisfacție unor stăpâni politic

Revocarea procurorului-șef al DNA poate fi făcută, la propunerea ministrului justiției, numai de către președintele României, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Revocarea este posibilă după obținerea avizului CSM, însă instituția a respins propunerea ministrului și a dat un aviz negativ”.”, este mesajul celor care au organizat evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here