fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Se anunță proteste în fața sediului PSD

Citește Și

- Reclamă -

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație anunță că miercuri, 19 ianuarie, se va organiza un protest în fața sediului PSD. Salariații Institutului Național de Statistică vor picheta sediul social-democraților cu scopul de a „sensibiliza decidenții politici și pentru a stopa discriminările salariale pentru familia ocupațională administrație și aplicarea majorărilor salariale conform legii de salarizare”, se arată într-un comunicat remis de Confederația Naționaală Sindicală Cartel ALFA.

Redăm mai jos integral comunicatul remis pe adresa redacției:

- Reclamă -

„Miercuri, 19 ianuarie 2022, în intervalul orar 10-12, salariaţii INS vor picheta sediul PSD. Acţiunea are ca scop sensibilizarea decidenţilor politici ai ţării asupra problemelor cu care se confruntă statisticienii  şi pentru stoparea discriminarilor salariale pentru familia ocupaţionala administratie si aplicarea majorărilor salariale conform legii de salarizare.

Acţiunea de la sediul PSD va continua cu acţiuni la celelalte partide, în ordine descrescătoare a reprezentanţilor în Parlamentul României.

În prezent, la nivel naţional sunt aproximativ 2000 de posturi de statisticieni, dintre care cca. 1600 ocupate,  Aceştia nu solicită venituri suplimentare pentru această categorie, ci doar respectarea Legii 153/2017, lege care reglementează în mod expres ca până în anul 2022 să se reducă discriminările salariale la nivelul familiei ocupaţionale.

- Reclamă -

Toate strategiile şi politicile decizionale sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, cantitatea şi calitatea acestor date având o importanţă crucială, ca şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţii acestei instituţie, având în vedere caracterul specific al activității pe care o desfășoară.

Statisticienii sunt implicati în acţiuni majore la nivel naţional şi european, printre care: Recensământul General Agricol, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale, proiecte şi colaborări cu Banca Naţională a României, Banca Mondială, Comisia Europeană etc.

Mai mult, anul viitor, în România, se va desfăşura Recensământul Populaţiei și Locuințelor. Majoritatea activităților esenţiale ale acestui proces vor fi asigurate de salariaţii Institutului Naţional de Statistică, lucrători demotivați financiar pe fondul nerespectării prevederilor Legii nr. 153/2017.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut