fbpx
marți, aprilie 23, 2024
spot_img

Se cere redeschiderea dosarului ”Papici”. Șefii IJP Prahova, Poliției Ploiești și Șefii Parchetelor din Prahova așteaptă sentința Curții Supreme

Citește Și

- Reclamă -
Tensiune maximă în lumea justiției și a poliției prahovene la cel mai înalt nivel. DNA Ploiești a cerut redeschiderea celebrului dosar „Papici”, cel în care au fost filați și interceptați șefii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, inclusiv Viorel Dosaru – inspector șef, dar și procurori cu funcții importante în Prahova, șefii ANAF și DGA Ploiești, vizată fiind activitatea ilegală coordonată de familia Cosma și de controversatul om de afaceri Răzvan Alexe.
Miercuri, 17 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție va decide dacă va da acceptul pentru redeschiderea anchetei în acest extrem de important dosar, în care au calitate, deocamdată, de făptuitori: Viorel Dosaru, fost inspector șef al IJP Prahova, în prezent subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cristian Manea, comandantul Poliției Municipale Ploiești, Nicolae Zecheru, șef Serviciu Judiciar în cadrul IJP Prahova,  Ionuț Botnaru, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA), Liviu Matei, procuror șef DIICOT Ploiești, Gheorghe Gârbea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel  (fost procuror general adjunct al PCA Ploiești), Cristian Daniel Petre, fost director Direcția Generala Regionala a Finanțelor Publice Prahova, Dinu Cătălin Ștefan, director adjunct Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Prahova, Mihăilă Aurelian, fost procuror general adjunct al PCA Ploiești, Ispas Constantin, fost șef al Direcției Generale Anticorupție Ploiești, Emanuel Saghel, ofițer BCCO, Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova și Vlad Cosma, deputat PSD.
Toate cele 13 persoane menționate mai sus au fost citate să se prezinte astăzi în instanță la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca judecătorul să decidă dacă își va da sau nu acceptul pentru redeschiderea urmăririi penale în cauză. Dacă răspunsul va fi favorabil, pasul următor va fi decis de procurorul de caz de la DNA și vor urma audieri la Ploiești. Va conta foarte mult calitatea în care cei 13 șefi din magistratura prahoveană și din Poliție vor ajunge în fața procurorului anticorupție: fie de martor, fie de suspect.
Inițial toată această poveste a pornit de la o anchetă realizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA) care urmărea afacerile ilegale ale triadei Răzvan Alexe – Marcel Păvăleanu- Mircea Cosma. Este arhicunoscut dosarul denumit de presă “ Alexe –Păvăleanu”, care a și fost deferit justiției și se află pe rolul instanței penale din cadrul Tribunalului Prahova.
PCA Ploiești a dispus însă declinarea competenței de soluționare în favoarea DNA București în ceea ce privește partea din dosar care le viza pe cele 13 persoane cu funcții în conducerea DIICOT-Ploiești, IPJ Prahova, BCCO Ploiești, DGA Ploiești, DGRFP Prahova, PCA Ploiești și CJ Prahova.
Cauza a fost instrumentată de procurorul DNA București, Lucian Papici (de unde și numele dosarului) și a fost clasat la începutul anului 2014, pe motiv că faptele anchetate nu există. Trebuie precizat faptul că în timpul cercetărilor (sfârșitul anului 2013) DNA a interceptat 38 de telefoane, aparținând celor 13 șefi din Poliției și Parchete din Prahova.
Totul s-a schimbat însă în 2015, odată cu dosarele instrumentate la DNA Ploiești în care suspecți ca Mircea și Vlad Cosma, Constantin Ispas, Emanuel Saghel,  Adrian Rădulescu, adjunctul IJP Prahova sau Daniel Petre au venit pe rând la audieri și au ieșit încătușați, acuzați fiind de fapte de corupție.
Surse judiciare susțin că în momentul de față, după cercetările efectuate în aceste cauze, au apărut elemente noi, indicii, probe care să permită reluarea anchetei în dosarul “Papici”.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

17 cadavre au fost recuperate din munți în primele trei luni ale anului

17 cadavre au fost recuperate din munți în primele trei luni ale anului. Salvamonțiștii au participat în total la...
Sari la conținut