Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează 5 percheziții la persoane bănuite că ar fi înșelat mai multe victime prin atribuirea de calități oficiale, cauzând un prejudiciu de peste 100.000 de lei. /9 persoane vor fi conduse la audieri.

În această dimineaţă, 24 mai a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 5 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, 5 persoane, dintre care două încarcerate, ar fi apelat telefonic mai multe victime şi, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unor organe judiciare, ar fi solicitat şi primit diverse sume de bani.

Cei în cauză ar fi invocat faptul că verifică autenticitatea bancnotelor şi că le vor expertiza, întrucât există suspiciuni că banii ar fi falşi.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 110.000 de lei.

9 persoane urmează să fie conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie – D.G.P.M.B., pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiuni participă și polițiști din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov.

Sursa: politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here