Primăria Ploiești anunță că vor fi demarate lucrările de extindere a rețelei de canalizare pe strada Cozia.

“Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic – Investiții, informează cetățenii că, începând din data de 9 iulie 2018, se vor executa lucrări de extindere a rețelei de canalizare, inclusiv racorduri de canalizare pentru cetățenii domiciliați pe strada Cozia.

Lucrările vor fi executate de Asocierea S.C.Alpenside SRL-S.C.Straco Grup SRL-S.C.Marconstruct Impex SRL, în baza acordului-cadru având ca obiect “Extindere rețele subterane în municipiul Ploiești”.”, se arată în comunicatul remis de primăria Ploiești.

Contractul cu asocierea de firme a fost semnat în septembrie 2014, pe o perioadă de patru ani. La acel moment, primar al Ploieștiului era Iulian Bădescu. Contractul a făcut parte dintr-o anchetă hotnews.ro, publicație care a vorbit despre firmele selectate să facă lucrări în Ploiești în mandatul lui Bădescu, printre care și această asociere de trei societăți.

“11 milioane de euro pentru extinderea canalizării merg către firme anchetate de DNA și DIICOT. Una dintre ele duce la SOV

3 septembrie 2014: Primăria Ploiești a atribuit prin licitație un contract acord-cardu pe 4 ani cu valoarea maximă estimată de peste 11 milioane de euro pentru extinderea  canalizării în Ploiești.

Serviciile de proiectare de aproape 290 de mii de euro ar putea fi subcontractate. Un prim contract subsecvent de aproape 270 de mii de euro a fost încheiat în septembrie 2014.

Acordul cadru și contractul subsecvent au fost atribuite către firma Alpenside din București, fosta Util Construct Plus. Deși în anunțul publicat în SEAP este nominalizată doar firma Alpenside, presa locală a notat că, în realitate, contractul a fost adjudecat de o asociere de firme având ca lider firma Alpenside. E vorba de asocierea de firme Alpenside – Straco Group – Marconstruct Impex.

Cine e Alpenside: o firmă reclamată la DNA de Curtea de Conturi pentru că a câștigat bani din deszăpezire, deși nu avea utilaje

Potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de un offshore din Cipru, Alpenside Holding Ltd, cu sediul în Larnaca, strada Michail Georgiou nr. 70. Compania din România este administrată de Florin-Cristian Mihai.

Umbra lui Vîntu

Firma s-a numit în trecut Util Construct Plus și era deținută de Liviu Nițescu. Util Construct Plus a fost unul dintre acționarii postului Money Tv, alături de Sorin Freciu, unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit presei locale din Buzău, firma Util Construct Plus, actuala Alpenside, a fost reclamată la DNA de Curtea de conturi care a descoperit  nereguli la contractele de deszăpezire pentru iarna 2011-2012 încheiate de Consiliul județean Buzău. Firma a câștigat peste 600 de mii de euro din deszăpezire, deși nu avea utilajele necesare.

Cine e Straco Grup: o companie anchetată de DIICOT pentru spălare de bani. Patronii, arestați la domiciliu

Patronii acestei firme, Vlad Ionel Vameșu, Alexandru și Traian Horpos, sunt anchetați de DIICOT pentru spălare de bani, delapidare și evaziune fiscală, alături de patronul Euroconstruct 93, Dan Besciu. Prejudiciul se ridică la peste 7,5 milioane de euro. Alexandru Horpos şi Vlad Ionel Vameşu au fost arestaţi la domiciliu.

Cine e firma Marconstruct Impex din Bragadiru: o firmă de construcții implicată în accidentul de muncă de la pasajul Băneasa în care și-au pierdut viața trei muncitori.

Firma îi aparține Mariei Dogaru. Compania a lucrat la pasajul Băneasa după ce a subcontractat o parte din lucrări de la compania portugheza Lena. În 2009, Parchetul sectorului 1 a demarat o anchetă privind firma Marconstruct Impex după ce trei muncitori și-au pierdut viața într-un accident de muncă.

‘Executantul lucrărilor, firma Marconstruct Impex, nu a respectat devierea rețelelor de apă și canalizare conform documentației tehnice de execuție, respectiv nesprijinirea săpăturii până la adâncimea de șase metri’ – au notat reprezentanții Inspectoratului de stat în Constructii care au depus o plângere penală la parchet împotriva firmei Marconstruct. Firma a fost obligată în instanță la plata unor despăgubiri către urmașii celor trei muncitori decedați în accidentul de muncă.”, scriau la acel moment jurnaliștii hotnews.ro.

3 COMENTARII

  1. Desi legea obliga constructorul ca in termen de 30 zile de la predarea amplasamentului (adica 9 iulie) sa demareze lucrarile, nici pana in ziua de azi, adica 29 august nu a inceput nimic. Au sapat ce-i drept, doua santuri in care ne-am rupt masinile…de parca nu erau rupte destul in celelalte denivelari pe care le suportam de ani!Daca firmele prezentate sunt anchetate, “arestate”…ei cu cine sa mai faca treaba???Cred ca vom vorbi de canalizare pe Cozia si peste 10 ani, asa cum vorbim de peste 10 ani incoace! Pe langa gropi, ne bucuram si de miasmele haznalelor deversate in strada deci vom beneficia si de vreo hepatita din partea Primariei. Multumim dlui primar pentru “dragostea” ce o poarta cetateanului din cartierul in care a crescut. Solutia e sa ne luam casa pe strada dumnealui ca atunci am avea si canalizare si rigola si asfalt ca-n palma! In rest…sa dea Dumnezeu sa nu ne imbolnavim de la ce curge pe santuri…

  2. Buna seara.Primaria Ploiesti ar trebuie sa ia atitudine fata de nerespectarea conditiilor contractuale ale firmelor care au castigat aceasta licitatie,intrucat strada Cozia a devenit un focar de infectie datorita deversarilor a apei menajere si a materiilor fecale direct in strada.Vorbim despre o nepasare crasa a autoritatilor ploiestene carora in repetate randuri li s-a adus la cunostinta aceasta situatie fara precedent.In data de 02.08.2018 au venit cativa muncitori si un escavator,au sapat doua santuri(cate unul la capetele strazii),le-au astupat cu pamant si s-au facut nevazuti.Noi,cetatenii suntem revoltati de acest lucru.Practic,dansii isi bat joc in primul rand de noi si apoi de banii publici.Cine raspunde acum pentru intarzierea lucrarilor ori pentru epidemia care se poate declansa in orice moment ? Pe strada si in zona locuiesc atat batrani cat si copii,persoane vulnerabile din punct de vedere al sanatatii.Cine trebuie sa ia atitudine fata de situatia creata ?Cum ne ajuta Primaria Ploiesti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here