Consiliul Județean Dâmbovița vrea să construiască un oraș-stațiune în Munții Bucegi, în zona Peștera-Padina. Autoritățile anunță că este primul proiect de o asemenea avengură din România ultimilor 30 de ani.

La Peștera se află deja un hotel început în anii comunismului și modernizat ulterior, iar la Padina este un complex turistic dezvoltat în zona fostei cabane, care, la rândul ei, a fost modernizată.

Foto: Facebook

Zona este de mare interes, având asigurată legătura cu Valea Prahovei și DN 1 (prin drumul care pleaca din Sinaia și ajunge în Platoul Bucegi (drum asflalt, dar interzis iarna) dar și cu DN 71, prin Moroeni.

Potrivit Adevărul, proiectul Peştera-Padina a intrat în faza dezbaterii tehnice a Master Planului – Strategie de dezvoltare spaţială.

Autorităţile judeţene vorbesc despre construirea unui oraş în adevăratul sens al cuvântului.

„Construirea unui oraş-staţiune de la ZERO nu este muncă uşoară. Despre acest lucru este vorba în cazul proiectului Peştera-Padina. De aceea, am considerat necesară o dezbatere tehnică pentru a identifica eventualele probleme care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării proiectului. Astfel, un set de documente a fost pus la dispoziţia tuturor instituţiilor care pot emite puncte de vedere în ceea ce priveşte construirea primei staţiuni turistice în România ultimilor 30 de ani”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„La sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, voi convoca şi o dezbatere publică în care instituţiile abilitate, proprietarii de terenuri din zona montană Peştera-Padina, dar şi viitorii investitori vor putea veni cu propuneri în sprijinul realizării acestui proiect unic în România de după 1989”, a mai spus Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here