sebi ghita cana the boss

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat definitiv în dosarele de corupție, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni respingerea cererilor de revizuire depuse de Parchetul General în procesele în care fusese achitat în primă instanță. Este vorba despre procesele în care a fost achitat alături de șefi ai Poliției și ai Parchetelor din Prahova, dar și despre cazul Romsilva, în care sunt judecați foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

În octombrie 2020, procurorii din Parchetul General au deschis la Completul de 5 judecători de la Înalta Curte cele două dosare de revizuire, căi extraordinare de atac, după ce fostul procuror-şef al Sectiei pentru Investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), denumită Secţia Specială, Gheorghe Stan, în prezent judecător la Curtea Constituţională, a retras apelurile din dosar, scrie adevarul.ro.

De altfel, în iulie 2020, Curtea Constituţională a României a decis că este neconstituţional dreptul SIIJ de a retrage apelurile în dosarele DNA în care sunt judecaţi magistraţi.

În dosarul lui Sebastian Ghiţă, toţi inculpaţii au fost achitaţi definitiv. În dosarul Romsilva, cinci inculpaţi au scăpat definitiv de problemele penale, iar printre aceştia se numără fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi fostul sef Romsilva, Adam Crăciunescu. Procesul continuă pentru alţi 11 inculpaţi condamnaţi în faza de fond la pedepse între 2 si 3 ani de închisoare, printre ei fiind foştii deputaţi PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc sau prinţul Gheorghe Paltin-Sturdza.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here