Deși este dispărut de trei luni, fostul deputat Sebastian Ghiță a contestat, prin avocații săi, ultimul mandat de arestare în lipsă emis pe numele său. Curtea de Apel Ploiești judecă astăzi contestația depusă de avocați.

Ghiță a fost pus sub acuzare într-un nou dosar de corupție și potrivit unui comunicat remis de DNA, este acuzat de trafic de influență (4 infracțiuni), spălare a banilor, în formă continuată (3 infracțiuni) și constituire de grup infracțional organizat. În același dosar au fost plasați sub control judiciar Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, și Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță și patron al Asesoft International.

„Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta.

Pentru crearea unei aparențe de legalitate în ceea ce privește acordarea acestor sume de bani pretinse, Ghiță Sebastian Aurelian a indicat ca modalitate de transfer al sumelor de bani de care era interesat, simularea unor operațiuni comerciale prin încheierea unor contracte comerciale de către aceste societăți în calitate de beneficiar, cu societăți comerciale controlate de el aparținând grupului Asesoft / Teamnet, în calitate de furnizor. Obiectul contractelor consta în prestarea de servicii IT fictive”, se arată într-un comunicat emis de DNA Ploiești.

Săptămâna trecută, HotNews.ro a publicat informația că, potrivit unor surse, Sebastian Ghiță ar fi fost localizat în Serbia. Mai multe detalii despre acest subiect aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here