Deputatul Sebastian Ghiță, în prezent sub control judiciar, a fost audiat ieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, având calitatea de suspect în dosarul „Papici”, în care sunt vizate 13 persoane cu funcții importante din județ și se fac cercetări cu privire la constituirea unui grup infracțional, favorizarea infractorului, luare și dare de mită.

Vezi și: Imagini video cu deputatul Sebastian Ghiță la sediul DNA Ploiești

Procurorii au cerut președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță.

Conform comunicatului Direcției Naționale Anticorupție, Sebastian Ghiță este acuzat pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, o infracțiune de șantaj, una de cumpărare de influență și una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: Comunicatul DNA privind cererea reținerii și arestării deputatului Sebastian Ghiță

Potrivit stiripesurse.ro, deputatul Ghiță susține că a fost surprins despre cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării sale, în condițiile în care procurorii l-au anunțat că îl vor chema la declarații după ce va studia dosarul în care are calitatea de suspect.

“Dimineaţă am fost prezent la DNA în calitate de suspect. Pentru că nu cunoşteam detalii despre acuzaţii, procurorul mi-a spus că pot face o cerere pentru a consulta dosarul. Mi-a mai transmis că voi fi contactat ulterior citirii dosarului pentru a da declaraţii. Am aflat cu surprindere despre cererea de reţinere şi arestare. Probabil voi vedea dosarul la Parlament. Resping acuzaţiile procurorilor. Denunţurile mincinoase din dosar au avut ca scop înjumătăţirea pedepsei persoanelor anchetate în alte cauze. Sunt convins că voi putea aduce dovezi în favoarea susţinerii nevinovăţiei mele.
Mă surprinde diversitatea acuzaţiilor, de la probleme cu permisul auto, la relaţii şi informaţii obtinute de la Procurorul Şef al Curţii de Apel Ploieşti şi de la Şeful Poliţiei până la şantaje prin intermediul Realitatea TV. Nu am văzut ca în 2011 Realitatea TV să fi practicat şantajul. Voi parcurge toate procedurile stabilite de lege şi voi aduce toate probele necesare dovedirii nevinovăţiei mele”, a declarat deputatul Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță nu și-a mai declarat averea din 2012. Ce spunea atunci că deține

Audierile continuă și astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești! După ce noaptea trecută procurorii anticorupție au reținut patru persoane cu funcții importante, respectiv Viorel Dosaru, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, procurorul general adjunct al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiești și Constantin Ispas, fostul șef DGA Prahova, o nouă persoană a fost citată astăzi să se prezinte la audieri.

Citește: Audierile continuă la DNA Ploiești. Cine a fost citat în această dimineață. FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here