sebastian ghita

Deputatul prahovean Sebastian Ghiţă a ajuns, vineri, la Camera Deputaţilor, pentru a-şi studia dosarul.

„O să le prezint calitatea denunţătorilor şi o să o fac şi publică, să ştiţi toţi şi să vedeţi tot cum arată astăzi un denunţător în România, cu peste zece dosare penale şi nu ştiu câte arestări. Dacă un astfel de personaj reuşeşte să-şi dărâme anchetatorul, după ce este închis de către un procuror şef, după ce este arestat şi trimis în judecată, reuşeşte cu un denunţ să-l trimită el în închisoare pe procuror, nu ştiu cine cui face dosare aici”, a spus deputatul.

Sebastian Ghiță a declarat, vineri, că le va cere colegilor din Parlament să nu încuviințeze cererea DNA de reținere și arestare și că va aduce, marți, la Comisia juridică, dovezi în favoarea susţinerii nevinovăției.

„Pare un dosar voluminos (cinci volume, însumând aproximativ 1.300 de file- n.r.), dar, ținând cont că e vorba doar despre denunțuri și că toate seamănă între ele și că vin de la niște denunțători cel puțin curioși pe care am să-i prezint colegilor din Comisia juridică, nu cred că sunt elemente care să-mi ocupe foarte mult timp. Deputaților din Comisia juridică o să le prezint, în primul rând, calitatea denunțătorilor și o să o fac și publică să știți toți cum arată astăzi un denunțător în România cu peste 10 dosare penale și nu știu câte arestări și dacă un astfel de personaj reușește să-și dărâme anchetatorul, dacă un astfel de personaj, după ce este închis de către un procuror-șef, după ce este arestat și trimis în judecată reușește cu un denunț să îl trimită el în închisoare pe procuror, apoi nu știu cine cui face dosare aici”, a declarat Sebastian Ghiță la Comisia juridică, unde a venit să-și studieze dosarul.

Totodată, Sebastian Ghiță a spus că își va ruga colegii să voteze împotriva cererii DNA, considerându-se nevinovat.

„Am încredere în judecata colegilor mei și îi voi ruga să nu încuviințeze această cerere. Chestiunea cu imunitatea parlamentarilor este falsă. Nu putem discuta despre faptul că un parlamentar nu poate fi cercetat anchetat sau trimis în instanță și judecătorii să decidă. Discutăm despre faptul că un parlamentar trimis aici de cetățenii României să asigure o majoritate poate fi oricând sau nu arestat, iar eu cred că în toate țările civilizate regula este ca parlamentarii să nu poată fi arestați decât după ce un dosar se judecă”, a subliniat deputatul Sebastian Ghiță.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ghiță este acuzat de dare de mită (2 infracțiuni), folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 infracțiuni), șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here