Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul lui Sebastian Ghiță! Fostul deputat acuzat în cinci dosare penale a sponsorizat, printr-una din firmele pe care le controla, o deplasare a unei delegații a Ministerului Afacerilor Externe în capitala Serbiei, Belgrad. Potrivit Jurnalul Național, acest lucru se întâmpla cu doar câteva zile înainte ca mogulul să fugă în Serbia.

Banii provin din Teamnet, companie fondată de Sebastian Ghiță, și apar în evidențele instituției conduse la acel moment de Lazăr Comănescu drept sponsorizare cu titlu de protocol.

Teamnet World Professional Services SRL a sponsorizat MAE cu 9.000 de lei, pe 09.12.2016, cu titlu de protocol, pentru o depla­sare a oficialilor ministeriali la Belgrad. Câteva zile mai târziu, pe 19 decembrie 2016, Sebastian Ghiţă, fondatorul Teamnet, fugea din România pentru a scăpa de arest şi se refugia, culmea, chiar la Belgrad.

Fostul deputat PSD avea să fie arestat tot în capitala Serbiei, pe 13 aprilie 2017. Ulterior, Ghiţă a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de euro şi a cerut azil politic în Serbia. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă este cercetat în cinci dosare penale, în două dintre ele având şi mandate de arestare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here