Marți, la Tribunalul Prahova are loc un nou termen în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță în speța în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul deputat urmând să fie audiat prin videoconferință.

La termenul din data de 9 august, instanța a amânat discutarea cererii procurorilor pe motiv că judecătorul din Serbia desemnat să participe la audierea prin videoconferință este în concediu.

De altfel, audierea lui Sebastian Ghiță a fost amânată de mai multe ori, fie din motive tehnice, fie din lipsa interpretului care asigura traducerea, fie din cauza faptului că judecătorul se afla în concediu.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, in formă continuată.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here