police

policeSecretara unei primării din Vaslui a fost sechestrată, miercuri, de către primar în arhivă, edilul încuind-o pe dinafară, după ce femeia ar fi distrus un înscris dintr-un registru, poliţiştii întocmind dosar penal pe numele celor doi pentru lipsire de libertate, respectiv distrugerea de înscrisuri.

Primarul comunei vasluiene Ghergheşti, Nixon Ibănescu, a sechestrat-o pe secretara instituţiei într-unul din birourile primăriei unde este păstrată arhiva, încuind uşa pe dinafară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Edilul ar fi recurs la această măsură extremă după ce secretara Adina Capră ar fi rupt o filă dintr-un registru de evidenţă al dispoziţiilor date de către primar. De altfel, Nixon Ibănescu a sunat ulterior la Prefectura Vaslui, unde l-a înştiinţat pe conducătorul instituţiei că nu o eliberează pe secretară până când un reprezentant al Prefecturii nu se va duce la Primăria Ghergheşti pentru a constata ilegalitatea comisă de secretară.

 

Ulterior, primarul l-a contactat telefonic şi pe poliţistul din comună, în timp ce un alt angajat al primăriei a sunat la numărul de urgenţă 112, anunţând că secretara este sechestrată într-unul din birourile instituţiei.

“În momentul în care poliţiştii de la Postul Ghergheşti şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Iana au ajuns la sediul primăriei, secretara şi primarul se aflau pe holurile instituţiei, având discuţii în contradictoriu. Primarul a afirmat că doamna secretară a distrus un înscris dintr-un registru, în timp ce femeia a declarat că nu a fost lăsată să părăsească incinta primăriei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele primarului Nixon Ibănescu pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Totodată, secretara Adina Capră va fi cercetată penal pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Sursa: www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here