judetean

judeteanMedicii secției de chirurgie plastică din cadrul Spitalulului Județean de Urgență din Ploiești sunt gata să intervină pentru a oferi asistență medicală victimelor care au scăpat din iadul din clubul Colectiv din București.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a declarat în această dimineață că mai multe echipe de medici din țară sunt în stand by în cazul în care va fi nevoie de intervenția lor, în contextul în care specialiștii din spitalele din Capitală au fost suprasolicitați de vineri noapte și până în prezent.

„Medicii din tara sunt in stand-by. Suntem într-o organizare destul de bună. Mobilizarea este exemplară, sunt 40 de chirurgi plasticieni. Suntem și cu echipele din Israel și Turcia. Sunt echipe noi. Se face tot ce e omenește posibil pentru a-i salva. Probabil echipele stăaine vor merge la mai multe spitale. Și-au manifestat mai mulți medici străini dorința de a veni. Toți lauăa prestțtia echipelor românești și medicilor români. Secția de Arși funcționează. Sunt 65 de chirurgi acolo. Din punct de vedere al donatorilor de sânge suntem bine organizați. Există toate rezervele necesare de sânge”, a spus ministrul Sănătații, Nicolae Bănicioiu.

Medicul Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a precizat că secția de Chirurgie Plastică și-a oferit serviciile în două moduri: fie să preia pacienții care pot suporta transferul de la un spital la altul, fie ca medicii ploieșteni să se deplaseze la București. Deocamdată, a adăugat Ilinca, spitalului Județean nu i s-a solicitat ajutorul, dar chiar și așa secția de „arși” de la Ploiești este pregătită să interviă oricând va fi nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here