fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Ședință aprinsă în Palatul Administrativ! Cum decurg discuțiile despre problema gunoaielor. VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Discuții aprinse în cadrul ședinței ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) pe tema deșeurilor care nu vor mai fi ridicate din județ, după cum a anunțat operatorul de salubritate. La ședință participă reprezentanți ai primăriilor din județ, ai Consiliului Județean, dar și ai operatorului de salubritate care a anunțat că rampa de gunoi le-a oprit accesul și din acest motiv va sista ridicarea gunoaielor.

Primarul Adrian Dobre spune că una din probleme este că incluzând taxa de mediu pe facturile oamenilor se depășește planul tarifar stabilit prin contract. Edilul-șef a subliniat gravitatea problemei spunând că sunt câteva zone în municipiu de unde dacă nu se ridică zilnic gunoiul acest lucru devine periculos pentru sănătatea oamenilor.

- Reclamă -

Directorul operatorului de salubritate, Cătălin Ioniță, a susținut însă că taxa a fost suportată până acum de societatea pe care o conduce și că acest lucru a cauzat pierderi firmei, deși potrivit Legii taxa ar fi trebuit să fie suportată de deținătorul rampei.

- Reclamă -

Primarul localității Lipănești, Robert Nica, a subliniat că în tot acest timp oamenii rămân cu gunoaiele la poartă, până când Parlamentul va decide dacă anulează sau nu taxa. În plus, edilul spune că majorarea tarifului nu ar rezolva problema. De asemenea, Nica a punctat că au fost perioade când gunoaiele nu au fost ridicate, dar operatorul de salubritate a emis facturi către populație și că tariful „nu a fost corect”.

Silvia Constantinescu, reprezentant al Consiliului Județean Prahova, a declarat că propunerea lui Sevil Shhaideh, în urma unei discuții cu președintele CJ Bogdan Toader, a fost ca taxa să fie suportată de primării și să fie redusă la 50 de lei, dar nu este sigur că ministrul Shhaideh va putea obține această diminuare.

- Reclamă -

Cătălin Ioniță, directorul operatorului de salubritate a venit cu propunerea ca taxa să fie adăugată la agenții economici și la persoanele din mediul rural pentru că astfel nu ar fi depășit tariful stabilit prin contract, iar pentru cei din mediul urban taxa să fie suportată în mod egal de operatorul de salubritate și de proprietarul rampei. Silvia Constantinescu, reprezentantul Consiliului Județean Prahova, i-a spus însă că propunerea face referire la un partener care nu este prezent la ședință, în speță proprietarul rampei, și că prin urmare acest lucru nu poate fi supus aprobării.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut