ponta

pontaŞefii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ai parchetelor şi ai Finanţelor se vor întâlni astăzi într-o şedinţă pentru a calma spiritele, după ce între Victor Ponta şi Laura Codruţa Kovesi au avut loc schimburi de replici dure.

Mărul discordiei: banii recuperaţi de stat de la cei condamnaţi în instanţă.

Schimbul de replici a pornit după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a anunţat la bilanţul instituţiei că statul român va fi mai bogat cu 310 milioane de euro. 

Practic, în urma hotărârilor judecătoreşti din 2014, această sumă va fi confiscată şi recuperată. La scurtă vreme, premierul a anunţat că doar 10 la sută din suma anunţată de DNA intră în bugetul statului.

Adică în loc de 310 milioane, statul a reuşit să recupereze doar 31 de milioane de euro. Cireaşa de pe tort a fost declaraţia şefilor Finanţelor, care spuneau că adevărul e undeva la mijloc.

Că legea nu e bună și sunt probleme ce ţin de birocraţie. Șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală au avut şi un exemplu.

Încă din perioada 2010-2012, instituţia trebuie să confişte bani din peste 8200 de dosare, iar în anul 2014 au primit încă 1600 de decizii ce trebuie executate. Doar că e greu, iar şedinţa de astăzi ar trebui să găsească soluţii pentru o executare mai rapidă a dosarelor.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here