fbpx
luni, mai 29, 2023

Ședință la ADI Deșeuri Prahova din cauza grevei de la Rosal. Operatorul ar putea fi sancționat

Citește Și

- Advertisement -

Angajații din Prahova ai operatorului de salubritate Rosal au intrat, din nou, în grevă, acuzând că nu și-au mai primit salariile încă din luna ianuarie. Greva a fost demarată luni, 15 martie, iar oamenii spun că nu o vor opri decât dacă își vor primi banii. Între timp, însă, cum angajații refuză să lucreze, gunoaiele nu mai sunt colectate.

Reamintim că Rosal colectează deșeurile menajere din mai multe localități din Prahova, inclusiv Ploiești, în baza unui contract încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri. Prin acest contract, operatorul are impus un program de colectare.

- Advertisement -

Potrivit directorului ADI Deșeuri Prahova, Cristian Ganea, operatorul a fost notificat că din cauza grevei pe care nu a anunțat-o și din cauza faptului că programul de colectare nu a fost respectat, contractul a fost încălcat.

Cristian Ganea a declarat pentru ziarul Incomod că mai târziu în cursul acestei zile va avea loc o ședință pe această temă.

„O să ne întâlnim mai târziu, am vorbit și cu domnul președinte (n.r. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și al ADI Deșeuri), să vedem ce hotărâre luăm. Noi i-am notificat că n-au respectat programul, că au făcut grevă neanunțată”, a declarat Cristian Ganea, directorul ADI Deșeuri Prahova. Întrebat dacă operatorul va fi sancționat pentru încălcarea contractului, acesta a răspuns „absolut”.

- Advertisement -

De altfel, mai mulți primari din județ s-au arătat nemulțumiți de derularea acestui contract, atât în trecut, cât și în ultimele două zile de când angajații Rosal sunt în grevă.

Primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, a anunțat oamenii din comună printr-un mesaj postat pe facebook-ul primăriei că Rosal nu va ridica astăzi gunoiul. Acesta a declarat pentru ziarul Incomod că reprezentanții operatorului nu au notificat acest lucru, ci că a aflat după ce a sunat la societate să întrebe câte mașini vor veni să colecteze deșeurile. Adrian Dumitru ne-a mai declarat că a luat legătura cu directorul ADI Deșeuri, Cristian Ganea, și a solicitat un punct de vedere referitor la această situație.

Și primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat încă de luni că a notificat operatorul și că dacă situația nu va fi remediată societatea va fi sancționată. În Ploiești, Rosal intervine atât pentru colectarea deșeurilor menajere, dar și pentru curățenia căilor publice (CCP), în baza unui alt contract încheiat direct cu municipalitatea.

„Am notificat deja conducerea Rosal Grup S.A. cu privire la respectarea prevederilor contractuale pe care le avem. (…) În cazul în care această situaţie va persista şi va continua să genereze disconfort ploieştenilor, vom dispune sancţiuni, conform prevederilor contractuale pe care le avem cu operatorul S.C. Rosal Grup S.A.”, a declarat luni primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. ADI Deseuri este grup infractional organizat . Tilharie pe interesele si banii cetatenilor . Stabilire de zone de influenta si impunere de furnizori de servicii . Consiliile judetene trebuie desfiintate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta