Şeful Consiliului Județean Neamţ, liderul social-democrat Ionel Arsene, a fost trimis în judecată de pocurorii DNA pentru trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PSD Neamţ, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență.

Citește și: Statistici: În Ploiești se fură tot anul mai puțin decât se fură în București într-o singură lună

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că “în cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”.

Potrivit procurorilor, banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Citește și: Stadionul “Ilie Oană” a rămas fără apă caldă după ce s-a stricat o pompă!

“La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale. În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Citește și: Peste 100 de percheziții, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală

De asemenea, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here