Directoarea Direcţiei IT din ANAF, Ancuţa Anda Macovei, cercetată de DNA pentru că ar fi luat mită aproximativ un milion de euro, a fost plasată luni în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de aceasta faţă de decizia Tribunalului Prahova care dispusese, pe fond, arestarea preventivă.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis contestaţia inculpatei Ancuţa Anda Macovei formulată împotriva deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus, vineri, arestarea preventivă. La rejudecarea cauzei, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu pentru o perioadă de 27 de zile, decizia fiind definitivă.
Conform sursei citate, martori în dosar sunt, printre alţii, fondatoarea Siveco, Irina Socol, şi oamenii de afaceri Mihail Popazov şi Nasta Mircea Mitroi, inculpata având interdicţie să comunice cu aceştia, informează Agerpres.
Procurorii arată în ordonanţa de reţinere că, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente, mai notează Agerpres.
Din suma cerută, anchetatorii susţin că Ancuţa Anda Macovei ar fi primit, în perioada 2010 – 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare, precizează DNA.
sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here