Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele instanţei supreme acuză atacuri ale politicului asupra sistemului judiciar. Cristina Tarcea a făcut referire miercuri la interese ale preşedintelui Camerei Deputaţilor. Cristina Tarcea a vorbit, la CSM, şi despre anumite discuţii „interesante” pe care susţine că le-a avut cu şeful Curţii Constituţionale şi cu Avocatul Poporului.

„În ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituțiile care comit abuzuri. Așa cum am explicat, o să vedeți și de ce apreciez că e un abuz”, a declarat Cristina Tarcea la intrarea în CSM, acolo unde s-a prezentat pentru a răspunde unei proceduri judiciare deschide împotriva ei de Inspecția Judiciară.
Întrebată de jurnaliști care ar fi motivul acestui abuz și ce ar urmări, Cristina Tarcea a răspuns: „Vă mai aduceți aminte declarațiile politice din luna august și septembrie că la ICCJ se refuză a se aplica legea? Vă mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de 5? De aceea am spus că am multe declarații interesante de făcut: despre o discuție pe care am avut-o cu președintele CCR legată de decizia de constatare a conflictului de constituționalitate, despre o discuție la fel de interesantă cu domnul Ciorbea.. Dar toate la timpul lor”.
Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here