Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu însoțit de chestorul Eduard Mirițescu , prim adjunct al Poliției Române, au avenit, joi 16 mai, într-o vizită surpriză la sediul Poliției Prahova, instituție pe care ambii au condus-o cu ani în urmă. Prezența celor doi chestori are legătură cu procesul de organizare a alegerilor locale de la începutul lunii iunie.
„Suntem la Ploiești, la Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Prahova, într-o echipă de la nivelul ministerului și de la Inspectoratul General al Poliției Române. Am analizat împreună cu șefii de structuri, stadiul pregătirilor pentru alegerile din 9 iunie. Din punctul nostru de vedere suntem într-un calendar, nu avem sincope, ne asigurăm că avem toată resursa necesară, în cazul în care vor avea nevoie colegii de alte resurse, suntem pregătiți să acordăm tot sprijinul”, a declarat Bogdan Despescu.
Întrebat de situația specială reclamată de o formațiune politică cu privire la numărul foarte mare de vize de flotant în municipiul Câmpina, Bogdan Despescu a precizat că se fac verificări, dar deocamdată nu au fost depistate situații grave.
FOTO: ziaruincomod.ro
„La nivelul IJP Prahova sunt mai multe sesizări, cu privire la astfel de situații, cu privire la acordarea unor reședințe. S-au făcut verificări, sunt continuate aceste verificări. Din datele prezentate de colegii noștri rezultă că la începutul lunii mai 2024, în Câmpina cu domiciliu figurau aproximativ 29.700 de persoane, mai puțin cu aproximativ 1400 decât la alegerile locale din 2020. Din punct de vedere al reședințelor, au fost acordate până la 10 aprilie 2024 – cei care au dreptul să voteze pentru că cu 60 de zile înainte au acest drept – sunt acordate 336 de reședințe mai mult cu 22 decât perioada similară a anului trecut. Deci nu e o diferență mare și nu este elocventă la un număr de 29.700 de cetățeni cu domiciliul în municipiul Câmpina”, a precizat Bogdan Despescu.
Bogdan Despescu, prim plan și Eduard Mirițescu, plan secund FOTO: ziarulincomod.ro
Asociația Câmpina Curată susține că 3.000 de oameni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina.
Reprezentanții acestei asociații au atras atenția și cu privire la unele date statistice ce scot în evidență migrația unui număr important de cetățeni care în ultimii patru ani „au obținut domiciliu sau viză de flotant în municipiul Câmpina”.
Potrivit informațiilor puse la dispoziția presei și a opiniei publice de Asociația Câmpina Curată, au fost identificate locuințe în care figurează că ar avea domiciliul sau reședința, în același spațiu, câte 17, 19, 31 și chiar 149 de persoane, deși suprafața și compartimentarea respectivelor locuințe nu permit fizic găzduirea unui număr atât de mare de persoane.