Mai mulți polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești au depus sesizări la Biroul Control Intern al Poliției Prahova cu privire la comportamentul subcomisarului Laurențiu Drăghici, șeful structurii. Biroul Control Intern a înaintat sesizările atât către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, cât și către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar cercetările sunt continuate acum de procurori. 

La începutul lunii iunie, mai mulți polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești au contactat redacția noastră și ne-au povestit câteva dintre neregulile de care îl acuză pe șeful structurii, subcomisarul Laurențiu Drăghici. Potrivit acestora, Drăghici le-a “recomandat” să nu amendeze persoane importante din oraș, inclusiv să evite să amendeze șoferi care parchează neregulamentar în zona Curții de Apel Ploiești și a Consiliului Județean Prahova, pentru a nu “deranja” magistrați sau aleși locali. Polițiștii mai susțin că Drăghici le dă indicații prin stația radio când să aplice amendă și când să dea doar avertisment.

Una dintre acuzațiile mai grave este aceea că Laurențiu Drăghici ar fi trecut cu vederea fapte de ultraj reclamate de polițiștii din subordine, deși aceștia aveau dovezi video surprinse de camerele tip body-cam.

Nu în ultimul rând, Drăghici a fost acuzat că are un comportament neadecvat față de subalterni, jignindu-i și chiar trăgându-i “pe linie moartă” pentru că sancționau persoane apropiate acestuia. Citește detalii aici!

Acuzațiile formulate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești s-au concretizat în plângeri depuse la Biroul Control Intern din cadrul IJP Prahova împotriva lui Laurențiu Drăghici. Prin două adrese remise ziarului Incomod, conducerea Poliției Prahova ne confirmă că sesizările au fost înainte mai departe către două unități de Parchet care cercetează acum aspectele sesizate (foto-document jos).

Ziarul Incomod a solicitat informații și de la cele două unități de Parchet cu privire la acest caz, însă, reprezentanții instituțiilor au invocat faptul că datele solicitate nu sunt publice (foto-document jos). Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a mai precizat că IJP Prahova a transmis o sesizare cu privire la acest subiect în luna iunie.

N.R.: Potrivit legislației în vigoare, șeful Biroului Rutier Ploiești beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală pronunţare a unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

Mai jos puteți vedea răspunsurile oficiale primite de la Poliția Prahova, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești și Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu privire la acest subiect:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here