Fostul șef al Poliției Române, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, a lansat acuzații la adresa ministrului de Interne Carmen Dan, spunând că au fost făcute presiuni asupra sa să accepte funcția de șef al Poliției Române, iar ulterior să demisioneze din aceeași funcție.

Totodată, acesta spune că după ce a plecat de la conducerea IGPR și s-a întors la DGA, “au continuat presiunile vizând schimbarea din funcție a unor șefi de structuri teritoriale”. Citește integral pe g4media.ro nota transmisă de Cătălin Ioniță!

Potrivit unor surse din cadrul Direcției Generale Anticorupție, printre cei vizați de schimbări de funcție se numără și un ofițer DGA Ploiești, suspectat că ar avea legături cu o grupare infracțională organizată formată din mai mulți ofițeri MAI. Sursele amintite mai sus au precizat că se dorește mutarea acestuia la un alt serviciu teritorial, dar că ofițerul în cauză face presiuni politice pentru a rămâne în schema de personal de la DGA Ploiești. Sursele din DGA mai spun că ofițerul încearcă inclusiv să intre în audiență la diverși factori de conducere din Ministerul de Interne, scopul său fiind de a rămâne la DGA Ploiești pentru a avea în continuare acces la informații de pe plan local, informații utile grupului infracțional.

Recent, se pare că la grupul infracțional organizat menționat anterior au aderat și doi foști directori din cadrul primăriei Ploiești, dar și angajatul unei societăți aflate în directă relație contractuală cu primăria Ploiești care este, totodată, și patronul din umbră al unei firme abonate la contracte pe bani publici. În prezent, membrii grupului infracțional fabrică niște dosare penale unor oameni de afaceri din Ploiești care nu le susțin interesele, fapt aflat în atenția structurii centrale a DNA și, totodată, cunoscut în rândul lucrătorilor DNA structura centrală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here