ispas2

ispas2Constantin Ispas, șeful Direcției Anticorupție din Prahova, a fost suspendat din funcție în perioada în care este anchetat de procurorii anticorupție. Decizia aparție Direcției Generale Anticorupție și este valabilă până la momentul unei condamnări sau achitări definitive, când vor fi luate alte măsuri administrative în funcție de sentința dată de instanță.

În perioada în care este suspendat din funcție, Constantin Ispas nu mai beneficiază de drepturile salariale. Surse din cadrul Poliției au precizat că, inițial, Ispas a fost pus la dispoziție, o măsură administrativă ceva mai blândă, în timpul căreia polițitstul aflat în această situație, îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite în scris de şeful unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază.

Reamintim că șeful DGA Prahova, Constantin Ispas a fost arestat săptămâna trecută, fiind urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție alături de Emanuel Saghel, ofițer BCCO și Adrian Rădulescu, fostul adjunct al IJP Prahova, și el suspendat din funcție. Acesta din urmă se află sub control judiciar, a predat arma și nu mai are dreptul să ocupe o funcție de conducere în perioada în care se află sub puterea unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here