ispas1

ispas1Constantin Ispas, șeful Direcției Anticorupție Prahova, anchetat într-un dosar de corupție de procurorii DNA din Ploiești, a fost externat de la Spitalul Penitenciarului Jilava și va fi adus în cursul zilei de astăzi la Arestul IJP Prahova de la Câmpina, susțin surse judiciare.

Ofițerul a fost arestat de Tribunalul Prahova, pentru 30 de zile în data de 18 august, însă nu a petrecut până acum nici măcar o oră în Centrul de Detenție al IJP Prahova din cauza problemelor de sănătate. Atunci când a fost înștiințat că s-a emis ordonanța de reținere, Ispas a acuzat o stare de rău și a solicitat ajutor medical. Atât în seara în care a fost reținut de procurori DNA pentru 24 de ore, dar și în ziua în care a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, șeful DGA a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Ispas a fost consultat inițial de medici diabetologi din Ploiești și, ulterior, a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava din București unde a rămas internat până astăzi. Se pare că medicii din București au considerat că starea de sănătate a ofițerului s-a ameliorat și că de acum poate suporta regimul de detenție.

Reamintim că Ispas a încercat să scape de măsura arestului preventiv și a contestat la Curtea de Apel Ploiești decizia Tribunalului Prahova, însă fără un rezultat favorabil pentru el. Ispas va râmâne în spatele gratiilor cel puțin până la data de 16 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here