Horodniceanu

Dacă procurorul general Augustin Lazăr a criticat vehement modul în care se face modificarea legilor justiţiei în Parlament, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, afirmă că nu procurorii nu fac declaraţii politice.

Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a participat joi, 7 decembrie, la dezbaterile din comisia condusă de Florin Iordache, pe proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind organizarea judiciară. Comisia a luat o pauză la ora 13.00, iar şeful DIICOT a părăsit Parlamentul. La ieşire, întrebat cum vede scandalul de miercuri din Parlament, de la votarea amendamentelor la Legea 303/2004, Horodniceanu a răspuns: “Noi nu facem declaraţii politice.”

Comisia a adoptat o serie de modificări cu privire la DIICOT, cum ar fi vechimea obligatorie a procurorului şef majorată de 6 la 8 ani, obligativitatea prezentării unui raport anual de activitate către CSM şi ministrul Justiţiei şi nevoia emiterii unui aviz CSM pentru înfiinţarea de structuri teritoriale. “Deocamdată nu s-a modificat mare lucru”, a declarat Horodniceanu la final.

Şeful DIICOT a mai declarat că este puţin probabil să revină la dezbaterile din comisie, la ora 14.00, odată cu reluarea dezbaterilor. Discuţiile din comisie au ajuns la modificările propuse la DNA, urmând să se supună votului şi înfiinţarea unui secţii speciale de investigare a magistraţilor, în cadrul Parchetului General.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here