Șeful Direcției Generale Anticorupție Prahova, Gabriel Veghiu, este acuzat că nu-și poate justifica întreaga avere.

Într-un comunicat de presă, Agenția Națională de Intergritate (ANI) a anunțată că în cazul șefului DGA Prahova există I diferență între averea dobândită și veniturile realizate de Gabriel Veghiu, diferența fiind de 16.000 de euro

”VEGHIU GABRIEL-IRINEL – Funcţionar public cu statut special în cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova – AVERE NEJUSTIFICATĂ.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 66.047,61 Lei (echivalentul sumei de 16.112,14 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către VEGHIU GABRIEL-IRINEL, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către VEGHIU GABRIEL-IRINEL”, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit unor surse, Gabriel Veghiu a fost reclamat la ANI de către un ofițer DGA Prahova.

Scandalul la această instituție este însă unul mult mai complex. Pe 16 iunie 2021, Curtea de Apel Ploiești a decis anularea concursului pentru ocuparea funcției de șef al DGA Prahova. Modul în care a fost desemnat câștigătorul concursului a fost reclamat în instanță de competitorul lui Gabriel Veghiu, nemulțumit de rezultat.

”Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de reclamantul CHIRIŢĂ IONUŢ, împotriva sentinţei nr. 1081/3.11.2020 pronunţată de Tribunalul Prahova, în contradictoriu cu intimata – pârâta DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE. Casează sentinţa recurată având nr. 1081/3.11.2020, şi rejudecând: Admite cererea formulată de către reclamantul CHIRIŢĂ IONUŢ în contradictoriu cu pârâta DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE, sens în care: – dispune anularea rezultatelor finale ale concursului organizat la data de 28.11.2018, pentru ocuparea postului de şef serviciu la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul DIRECŢIEI GENERALE ANTICORUPŢIE; – dispune anularea concursului, din data de 28.11.2018, pentru ocuparea postului de şef serviciu, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi, pe cale de consecinţă, a Dispoziţiei directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie nr. 227004/08.01.2019; – dispune reluarea procedurilor pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie; – suspendă aplicarea Dispoziţiei directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie nr. 227004/08.01.2019. Definitivă. Pronunţată azi, 16.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  938/2021  16.06.2021”, potrivit protalului instanțelor de judecată.

Concursul pentru ocuparea funcției de șef al DGA Prahova a fost organizat în 2018, iar procesul a demarat în ianuarie 2019. Tribunalul Prahova a respins într-o primă fază ca inadmisibilă acțiunea, iar la rejudecare ca neîntemeiată. În recurs, Curtea de Apel a decis însă să-I dea dreptate ofițerului care a solicitat anularea concursului. Decizia Curții de Apel este definitivă și are consecințe. Atâta vreme cât concursul a fost anulat, Gabriel Veghiu nu mai este șeful DGA Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here