Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române intervine în cazul polițistului Cristian Amariei, care a murit după ce a fost împușcat cu sânge rece de un interlop.

Buda a mers luni seară direct la Recaș, unde a fost instalat cartierul general al polițiștilor care de două zile îl caută pe Ionel Marcel Lepa, cel care le-a ucis colegul.

Șeful IGPR a fost reținut în declarații, spunând că dorește să discute cu inspectorul – șef al IPJ Timiș.

”Am venit să  îi sprijinim pe colegi, suntem o echipă complexă și de la București, știm ce avem de făcut, vă comunicăm tot ce se întâmplă și…  Acum am ajuns, vreau să discut cu domnul inspector – șef. O să vă explic și chestiunea asta (a catalogat acțiunea de căutare ca fiind o ”acțiune organizată defectuos” – n. r.) pentru că e foarte simplu. Va rog, am să revin”, a declarat Buda.

Întrebat de ce s-au distribuit cinci veste antiglonț în Timiș abia ieri și alte câteva la structurile din țară, Buda a declarat: ”Asta trebuie să spună domnul inspector – șef”.

“Polițistul care a fost ucis putea să dispună de o vesta anti-glonț, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutam de organizarea acțiunii. Acțiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce și cum la momentul oportun. Astăzi ne concentram să-l prindem pe criminal. După care venim și facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Polițiștii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat și a dispărut într-o lizieră. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă. Erau doi, unul a luat-o într-o direcție, celălalt în altă direcție. Polițistul a acționat corect”, a declarat Ioan Buda.

Vă reamintim faptul că, după aproape 2 zile de la tragedie, peste 400 de oameni ai legii încă scotocesc o arie de zeci de kilometri după Ionel Marcel Lepa, cel mai cautat infractor din România.

sursa: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here